Ucuzluk Bitti: Pucca, Temu ve Diğer Yurt Dışı Alışveriş Sitelerine Getirilen Vergilere Tepkisiz Kalamadı!

Başta son dönemin favorisi Temu olmak üzere diğer yurt dışı alışveriş siteleri hakkında üzen bir karar alındı. Alışveriş limitinin beş kat düşmesi ve vergi oranlarının aşırı artması karşısında Pucca da tepkisini gizleyemedi.

Son günlerin en popüler uygulamalarından biri olan Temu üzerinden yurt içindeki yüksek fiyatlara karşın oldukça uygun fiyata alışveriş yapılabiliyordu.

Kısa sürede ülkemizde de oldukça yaygınlaşan Temu başta olmak üzere Amazon ve AliExpress gibi popüler global e-ticaret siteleri cephesinde Türkiye'deki müşterileri bir hayli üzecek bir karar alındı.

Belki hatırlarsınız, Temu’nun popülerliği günden güne artmaya başlayınca Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “Bu sitenin çok yakın takipçisiyiz. Gerekli kararları yakında göreceksiniz. İlgili önlemleri Resmi Gazete’de yayınlayacağız” ifadelerini kullanmıştı.

Tam da dediği gibi oldu! 4458 Sayılı Gümrük Kanunu’nun Bazı Maddelerinin Uygulanması Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı bu gece Resmi Gazete’de yayınlandı.

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile birlikte vatandaşların ucuza alışveriş yapmasına da sınırlama gelmiş oldu:

'29/9/2009 tarihli ve 2009/15481 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan 4458 Sayılı Gümrük Kanununun Bazı Maddelerinin Uygulanması Hakkında Kararın 62 nci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. Posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla bir gerçek kişiye gelen ve ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen, kıymeti 30 Avro'yu geçmeyen eşya ile kıymeti 1500 Avro'yu geçmeyen ilaç cinsi eşyanın değeri üzerinden; Avrupa Birliği ülkelerinden doğrudan gelmesi halinde yüzde 30, diğer ülkelerden gelmesi halinde yüzde 60, 6/6/2002 tarihli ve 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli (IV) sayılı listede yer alan eşya olması durumunda yukarıdaki oranlara ilave yüzde 20, oranında tek ve maktu bir vergi tahsil edilir. Aynı Kararın 126 ncı maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinde yer alan '150' ibaresi '30' şeklinde değiştirilmiştir.'

15 gün sonra yürürlüğe girecek olan kararla beraber alışveriş limitinin 150 eurodan 30 euroya düşmesi, AB’den gelen ürünlerde %18 olan gümrük vergisinin %30'a çıkması, diğer ülkelerden gelen ürünlerde %30 olan gümrük vergisinin de %60'a çıkarılması tepkileri de beraberinde getirmeye başladı.

Bu isimlerden bir tanesi de blog yazıları ve kitapları kadar paylaşımlarıyla da gündemden düşmeyen Selen Pınar Işık nam-ı diğer Pucca oldu.

Karara göndermeli bir şekilde tepki gösteren Pucca Instagram hesabından "Günaydınnn, temu'dan ucuza iki incik boncuk alıp mutlu oldunuz ya, hükümet hemen bir vergi daha getirdi, yok öyle ucuza mutluluk....." ifadelerini kullandı.

Paylaşımını da sizler için buraya bırakalım. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Pucca'ya katılıyor musunuz?

Hadi yorumlara...

İlginizi Çekebilir

Instagram'ın Kapatılması Son Damla Oldu: Hazal Kaya Ülkenin Geldiği Hale İsyan Etti!
Ormanda Kırmızı Bikinisiyle Yasak Meyveyi Arayan Nilperi Şahinkaya'nın İlk İnsan Havva'dan Hallice Pozları
Kaynanasıyla Arasındaki Buzları Eriten Beren Saat Görümcesini de Yanına Alıp Poz Kesti

Popüler İçerikler

Pucca, Narin'in Babası Arif Güran'ın Halk TV Muhabiri Ferit Demir'e Tehditvari Konuşmasına Sert Çıktı!
Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
YORUMLAR
06.08.2024

Farkındaysanız öz yurdunda mülteci gibi yaşayan bizler olduk. Milletini bu kadar sevmeyen ve açık açık eziyet eden başka hükümet olmuş mudur ? Sanmam..

06.08.2024

sadece milletine değil ülkesine de düşman.

06.08.2024

Yıllar önce bi abi vardı '' Ben vergilerimi ......... ödemek istiyorum '' diyen. O adamın haklılığı bugün daha fazla yüzümüze çarpmaya başladı gerçekten. Yolda hırsız cebimizden 10 lira çalsa kıyamet koparırız , yıllardır hesaplayamadığımız kadar paramız ve HAYALLERİMİZ çalındı. Ses yok. Süper turko , süper.

06.08.2024

Vatandaşını sevmeyen başka bir hükümet daha yoktur. Tez zamanda her şeyin yıkılmasını diliyorum. İnsanlara yapılan bu zulüm son bulsun.

TÜM YORUMLARI OKU (11)