Ucuz Meyve Sebze İçin Tanzim Satışları Çadır ve Kamyonlarda Yapılacak

Sebze fiyatlarındaki yükselişe karşı belediyelerin kuracağı tanzim satış mağazalarının iki büyük ilde nerelere kurulacağı merak konusu olmuştu. Önümüzdeki hafta İstanbul ve Ankara'da başlayacak olan satışların kamyonlarda veya çadırlarda yapılacağı belirtildi. 

Ucuz sebze, meyve satışı sabit noktalarda yapılmayacak

Habere göre, ilk olarak ucuz sebze meyve satışları için sabit yerler düşünülmüyor. Bunun yerine hemen gelecek haftadan itibaren halka ucuz meyve sebze satışının başlayabilmesi için mobil model üzerinde duruluyor.

Ürünler direkt üreticiden alınacak

Tarım Kredi Kooperatifleri, üretici ya da çiftçiden meyve ve sebze satın alacak. Satın alınan ürünlerin üzerine işçilik maliyeti, yükleme, boşaltma, nakliye gibi masraflar eklenecek. Bu ürünler belediyelerin belirleyeceği tanzim satış yerlerine gönderilerek, vatandaşa sunulacak.

Uzmanlar kalıcı çözüm olmayacağı görüşünde

Yaya trafiğinin yoğun olduğu metro çıkışlarına müsaitlik durumuna göre ya çadır kurulacak ya da kamyonlar yerleştirilecek. Konunun uzmanları kamunun devreye girmesiyle işçilik, kira, vergi gibi maliyetlerin fiyata yansımamasıyla meyve sebzede ucuzluk sağlanacağını belirttiler. Ancak bu yöntemin de kalıcı, sürdürülebilir bir çözüm olamayacağını vurguladılar.

Popüler İçerikler

Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
Arzu Sabancı'nın "A" Harfli Ekmeğini Kesen Çalışanın 1 Mayısını Kutlayarak Hepimizi Güldüren Kullanıcı
YORUMLAR
09.02.2019

google>seçime kadar günü nasıl kurtarabiliriz>enter

09.02.2019

Mart sonuna kadar göz boyama hele şu seçimleri bir alalım sonra patlıcanı kuyumcudan alırsınız

09.02.2019

2019 yılında geldiğimiz noktaya bak. Marketler pahalı sebze (patlıcan, soğan vs) satamıyor. Belediye hal kamyonlarıyla sebze satacak. Tüp kuyruğu vardı diyen kitle, bamya için birbirini bıçaklar. Yok artık'mı diyorsunuz? Antalya'da belediye başkan adayının dağıttığı bedava poşetten alabilmek için izdiham çıkaran insanlar bunlar. Distopik film gibi.

TÜM YORUMLARI OKU (13)