Uçuş Yeri Nasıl Öğrenilir? e-Devlet Uçuş Bilgileri Nasıl Öğrenilir?

e-Devlet sistemi üzerinden vatandaşlar birçok resmi işlemini halledebilirken sorgulama işlemlerini de e-Devlet kapısı üzerinden yapabiliyor. e-Devlet'in sunduğu bu hizmetlerin arasında en dikkat çekeni ise uçuş yeri sorgulaması bulunuyor. Vatandaşlar iç ve dış hatlar olmak üzere tüm uçuş bilgilerini sistem üzerinden sorgulayarak uçuş bilgilerine ulaşabiliyor. Peki e-Devlet uçuş yeri sorgulaması nasıl yapılır? İç hatlar ve dış hatlar uçuş yeri sorgulaması nasıl ve nereden öğrenilir? İşte detaylar...

e-Devlet'in vatandaşlarına sunduğu hizmetler arasında uçuş yeri sorgulama işlemleri birçok kişi için kolaylık sağlıyor. İç ve dış hatlar olmak üzere tüm uçuş bilgilerini öğrenmeye yarayan bu sistem e-Devlet sistemi ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nün iş birliği ile vatandaşların hizmetine sunuluyor. Biz de e-Devlet üzerinden uçuş bilgileri sorgulama işlemlerine dair tüm detayları haberimizde sizler için derledik...

Uçuş Bilgileri Nasıl Öğrenilir?

e-Devlet kapısının sunduğu uçuş bilgileri sorgulama işlemi ile tüm havalimanları ve hava yolu şirketlerine ait uçuş bilgilerinizi kolaylıkla sorgulayabilirsiniz. İç ve dış hatlar olarak tüm uçuş bilgilerini e-Devlet üzerinden sorgulamak için bir kaç adım izlemeniz yeterli olacaktır. İşte o adımlar;

e-Devlet sistemi üzerinden uçuş bilgisi sorgulama işlemleri;

  • Öncelikle tarayıcınızdan e-Devlet resmi web sayfasını açın.

  • Ardından çıkan giriş sayfasından kimlik doğrulama işlemlerini yapmadıysanız yapınız,

  • Kimlik doğrulama işlemi için T.C. kimlik numaranızı ve e-Devlet şifrenizi girerek 'Giriş' butonuna basın. (Eğer bir e-Devlet şifresine sahip değilseniz size en yakın PTT şubesine giderek bir e-Devlet şifresi temin edebilirsiniz.)

  • Ardından açılan e-Devlet ana sayfasının en üstünde bulunan arama butonuna basarak 'Uçuş Bilgileri Sorgulama (Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü)' yazıp arama butonuna basın.

  • Açılan sayfada sizden istenilen bilgileri (Havalimanı Seçimi, İç Hatlar ve Dış Hatlar bilgisi, Gelen Uçuşlar ve Giden Uçuşlar bilgisi) eksiksiz ve doğru bir şekilde işaretleyin.

  • Ardından aşağıda bulunan Güvenlik Resmi bölümüne resimde gördüğünüz karakterleri doğru bir şekilde girerek 'Sorgula' butonuna basın.

  • Anlatılan bu işlemleri doğru ve eksiksiz bir şekilde yaptığınız taktirde iç ve dış tüm uçuş bilgilerinizi sorgulayabilir ve görebilirsiniz.

Popüler İçerikler

MasterChef'te Mide Bulandıran Olay: Yemeğin İçinde Kımıldayan Şey Kurt mu?
Galada Sarılarak Poz Verdiler: Arda Güler ve Sevgilisi Duru Nayman İlk Kez Birlikte Görüntülendi
Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!