Üçüncü Nükleer Santral Geliyor: ‘Trakya’da Yer Bakıyoruz’

‘Enerji ihtiyacımızı çözmeye çalışıyoruz’

TRT Haber'de konuşan Bakan Dönmez, nükleer enerji ile ilgili şu ifadeleri kullandı;

“Akkuyu ile başlayan bu sürecimiz inşallah Sinop'la, belki üçüncüsü yer çalışmaları devam ediyor, Trakya olabilir. Buralarda da bu çalışmaları devam ettireceğiz. Türkiye'nin 2050 yılına kadar olan enerji talebini bir planlama çalışması yapıyoruz. Hangi yılda hangi kaynak türünden ne kadar tesis devreye girecek, bunun planını programını bitirmek üzereyiz. Trakya'da yer tespit çalışmaları devam ediyor. Nükleer projelerde yer hazırlama süreçleri uzun süreçler. Belki bizden sonraki nesillere, muhtemel nükleer projelerin lokasyonlarını vermiş olacağız.'

Popüler İçerikler

TikTok Akımı Facia İle Bitti: 15 Yaşındaki Çocuk Cinsel Organını Yaktı!
Hepimiz Merak Ediyorduk: Ortalığı Kasıp Kavuran Mert Demir Stilinde Kimin İmzası Olduğunu Açıkladı!
Fenerbahçe Kadın Voleybol'un Genç Yıldızı Duru Türknas'ı Yakından Tanıyalım!
YORUMLAR
08.11.2022

Bizim nükleer santralden çok temiz suya, temiz çevreye ihtiyacımız var ki gerekli tarım yapılabilsin. Santrallerin insan sağlığını da tehdit ettiği bariz ortadayken sebebi ne?

08.11.2022

İkisi farklı konu. Nükleer güç ile enerji üretimini kesinlikle destekliyorum. Fakat hrnüz kömür madenlerini bile düzgün yönetemeyen bir ülkede olmasını desteklemiyorum. Yoksa az ötedeki Fransa'da yıllardır 40 küsür tane nükleer santral var. Onların ki bir şey yapmıyorda bizim 3 tanemiz mi doğayı yok edecek? Doğru işleyişle işletilsin yeter.

08.11.2022

Dünya nükleer enerjiyi terk ederken bizimkiler neden nükleer enerji diye tutturuyor anlamıyorum. Nükleer enerji yerine yenilenebilir enerji ye yatırım yapılsa ( rüzgar türbini, güneş enerji paneli gibi) daha iyi olmaz mı ? Örnek olarak bakın Japonya ya , adamlar deniz e güneş enerji sistemi kurdu. Yapılmak istenirse buyrun size örnek

08.11.2022

Çünkü biz o devletleri 80 yıl geriden takip ediyoruz. Şu dönemde evet bizim bu santrallere ihtiyacımız var. Yenilenebilir enerjilerin maalesef ki 80 milyonluk bir ülkenin tüm ihtiyacını karşılaması mümkün değil. Ayrıca bu nükleer işini öğrenip diğer türki ülkelere uygulama, nükleer silah avantajı kazanma gibi ekstraları da olacaktır. Tek korkum, güvenle kömür çıkartamayan bir ülkede bu santrallerin kurulacak olması. Nükleer gücü terkeden(!) ülkelerin zaten bir çok santrali var. Mesela fransada 40 küsür santral var. Bunlardan üçünü beşini kapatıp yerine yenilenebilir enerji yapıyorlar fakat enerji gereksinimini tümüyle buna bağlamak mümkün değil.

08.11.2022

kardes sen mersindeki santrale girebiliyor musun onu soyle? Ruslar santral bizim diye hic birinizi iceri almadi, citiniz cikamadi. ne konusuyorsunuz amk? medya satilik diye insanlar duymuyor..

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ