Üçüncü Çocuğuna Hamile Zeynep Demirel'den Sağlık Bakanlığı'nın "Doğal Olan Normal Doğum" Kamu Spotuna Tepki!

Şimdilerde üçüncü çocuğuna hamile olan Zeynep Demirel, geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanlığı'nın yayınladığı 'Doğal Olan Normal Doğum' temalı kamu spotuna tepki gösterdi!

Hatırlarsanız geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanlığı, sezaryen doğumların ülkemizde yüksek olmasına dikkat çekmek amacıyla "Doğal Olan Normal Doğum" temalı bir kamu spotu yayınlayarak Normal Doğum Eylem Planı'nı başlattı.

Sağlık Bakanlığı'nın kamu spotu sosyal medyada çok eleştirilirken ünlü isimlerden de yayınlanan kamu spotuna çeşitli tepkiler geldi.

Şimdilerde üçüncü çocuğuna hamile olan Zeynep Demirel de Sağlık Bakanlığı'nın kamu spotuna tepki gösteren isimlerden bir tanesi oldu.

İki kez normal doğum yaptığını belirten Demirel, vajinal doğumun daha sağlıklı olduğu fikrini desteklediğini ancak reklam filminin korkunç olduğunu belirtti.

Normal doğum yapmak isteyip yapamayan anneler olduğunu söyleyen Demirel, yayınlanan reklam filminin annelerde suçluluk duygusuna neden olabileceğini de belirtti.

İşte Zeynep Demirel'in açıklaması 👇🏻

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Ceylan Ertem, İki Genç Kızın Katledilmesine Tepkisini Ünlü İsimlerin Şiddet Olaylarını Hatırlatarak Verdi!
Çakal'dan Kız Çocuklarını Taciz Eden Panelin Sahibi Olduğu İddia Edilen Deha Tuzcu Hakkında Açıklama!
Demet Evgar'dan Sağlık Bakanlığı'nın "Doğal Olan Normal Doğum" Kamu Spotuna Sert Tepki!

Popüler İçerikler

Semih Çelik'in Surlarda Öldürdüğü İkbal Uzuner'in Son Anları Ortaya Çıktı!
MEB Yine Sistem Değiştiriyor: Milli Eğitim Bakanlığı 4+4+4’te Değişikliğe Gidiyor
Metin Öztürk'ten Acun Ilıcalı'nın Galatasaray Çıkışı Hakkında Olay Sözler!
YORUMLAR

Türkiye sezaryende %55 lik Brezilya’dan sonra %54 ile 2. Sıradadır. Hollanda İsveç Norveç Finlandiya da %12-15 dir. Mankenler sussun, hekimler konuşsun

Sezaryenin bebeğe olan risklerini daha iyi anlamak için ilk 1 yaş bebek ölüm oranlarına bakılabilir. Bu oranlarda sezaryen oranları ile paraleldir. Bir ülkede ne kadar çok sezaryen yapışıyorsa ilk 1 yaştaki ölüm oranları da o kadar yüksektir

06.10.2024

Pek bilimsel yayin mantigindan anlamiyorsunuz sanirim. Sezeryan bebek icin bir risk olusturmaz, ilk bir senede olum riskini arttirmaz. Aksine vajinal dogum nedeniyle cok daha fazla komplikasyon ortaya cikabilir. Fakat sezeryan oncelikli olarak riskli gebeliklerde, bebegin tehlikede oldugu durumlarda yapildigindan oturu, bu yolla dogan bebekler zaten onceden de bir risk tasimakta olduklari icin istatistikler yaniltici olabilir. Cehaletinizle insanlari yanlis yonlendirmeyin

06.10.2024

Sağlıkta o kadar şiddet ve mobbing varken buna göz yuman Sağlık Bakanlığı doğum ile uğraşadursun.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ