Üçüncü Ankara Saldırısında Can Kaybı 37'ye Yükseldi...

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ankara Güvenpark'taki bombalı saldırıda ölenlerin sayısının 37'ye yükseldiğini açıkladı.

Bu sabah yaralıların son durumu hakkında bilgi almak için Ankara Numune Hastanesi'ne gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu hastane çıkışında yaptığı açıklamada saldırıda hayatını kaybedenlerden birinin kesin, ikincisinin şüpheli olmak üzere saldırgan  olduğu söyledi. 

Sağlık Bakanı'nın verdiği bilgiye göre Ankara'daki saldırıda yaşamını kaybedenlerin sayısı 37'ye yükseldi...

Müezzinoğlu, Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde terör saldırısında yaralananları ziyaretinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Tıp Bayramı ruhunun 97 yıl önce oluştuğunu, İstanbul'un işgaline isyan eden hekimlerin 14 Mart 1919'da ülkenin bağımsızlığı, milletin özgürlüğü uğruna başlattıkları isyan ve milli ruhunun 97'nci yıl dönümüne gelindiğine işaret etti.

Tüm Gelişmeler ile Türkiye'nin Kalbine Üçüncü Bombalı Saldırı

'Ölenlerden biri kesin saldırgan'

'Teröristleri bu ülkeden yok etmek bu ülkenin birlik ve beraberliğiyle güçlü bir şekilde başarılacaktır' ifadesini kullanan Bakan Müezzinoğlu, Ankara'da dün gece yaşanan terör saldırısını anımsattı. Terörü kınayan ve lanetleyen Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

'Bu insanlık dışı, masum insanları katletmeyi göze alan, bunu organize eden zihniyeti lanetliyorum. Dün akşam itibarıyla olay yerinde 30 kaybımız var ama bu 30 kayıptan birinin kesin, ikincisi şüpheli, terörist olması söz konusu. Hastanelerimizde dün akşam itibarıyla dört vatandaşımızı kaybetmiştik. Bu sabah itibarıyla biri Hacettepe'de, biri Numune'de, biri de Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanemizde olmak üzere üç vatandaşımızı kaybettik. Dolayısıyla hastanelerimizde kaybettiğimiz vatandaş sayımız yedi oldu.'

'15 kişi yoğun bakımda ve durumları ciddiyetini koruyor'

Müezzinoğlu, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır dileyerek, 'Hastanelerimizde 71 yaralımız var. Bunlardan 14'ü acil servislerde müşahede altında, 15'i yoğun bakımda ciddiyeti olan vakalarımız. 41 vakamızın da servislerde tedavileri yapılıyor. Onlara da şifa diliyorum. Terörü lanetliyorum. Asla başarılı olamayacaklar ve bu millet bunları kazdıkları çukurlara, insanlık dışı hain emellerine ulaşamayacak şekide gömecektir' dedi.

Bir basın mensubunun 'Adli Tıp Kurumundaki son durum nedir' sorusu üzerine Müezzinoğlu, konuyla ilgili açıklamaların Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı yetkililerince yapılacağını, yaralıların tedavi süreçleriyle ilgili bilgilerin de basın mensuplarıyla paylaşılacağını aktardı.

AA

Popüler İçerikler

Arzu Sabancı'nın "A" Harfli Ekmeğini Kesen Çalışanın 1 Mayısını Kutlayarak Hepimizi Güldüren Kullanıcı
Bahar Dizisinde Timur'un Her Şeyi Anladığı Sahnedeki Çekim Hatası Gündem Oldu!
Halay Başkanı Mahmut Tuncer'in Estetikli Yeni Görüntüsü Sizi Çok Şaşırtacak
YORUMLAR

*Terör örgütü mensubu akli dengesi yerinde olmayan canlı bomba şehre giriş yapar. *Şehirde fink atar araba soyar keşif yapar. *Girerken tabii yüzlerce kilo patlayıcı madde de vardır belki yanında. *Menfur saldırı günü gelir. Hazırlanır bilmem ne! *Patlar! *Sadece üzülün bırakın siyaseti "masum" insanlar ölür. *Polis ablukaya alır. *Feryat figan tabii ortalık. Ambulanslar kan çağrıları. *YAYIN YASAĞI GELİR. *Devlet erkanı zirve yapar. Gıda ve Hayvancılık Bakanı, Ulaşım Bakanı vs. *Kınamalar gelir ülke içinden, dışından. *Ocaklara ateş düştü bile. *Zirveden bir kınama daha çıkar. *Yakacağız yıkacağız bertaraf edeceğiz denir. *Sabah branda örtülür. Ruh gibi beyaz giyinmiş olay yeri memurları ipucu arar. *Asfalt yıkanır temizlenir. *Başbakan karanfil bırakır. Tabii trafiğe kapalıdır Ankara söver. Yüz tane koruma ile gidilir oraya neme lazım patlar matlar. *Siyah manşetler atılır. *UNUTULUR.

14.03.2016

sabrımızı sınamasınlar türünde açıklamalara devam...550 tane şeref yoksununu beslemeye devam ettikçe bu manzaralar değişmeyecek ve bu millet yine birşey olmamış gibi çekirdek çitleyerek DİRİLİŞ izlemeye devam edip fethedelim rusyayı tribine girecek......

14.03.2016

hiç utanmadan sıkılmadan akepe ne yapsın demiş aktroller! analar ağlamasın palavrasıyla şehirlere teröre kim izin verdi! akepe sayesinde şehitler kelle ,öcalan sayın idi! davul zurnalarla,devletin savcılarıyla teröristleri kim sınırda karşıladı! apo ile görüşen şerefsizdir deyip yalanı ortaya çıkan kimdi? heyet heyet insanları apo'nun ayağına kim gönderdi? teröristler doğuda türk bayraklarını indirip,kışlaların isimleri değiştirin derken akepe ne yapıyordu? üşenmeden bütün komşularla kavga eden kim hani şam'da cuma namazı kılıyordu esed haftaya gidiyordu ne oldu ulan sonuç? hani artist artist ikinciye sınır tacizi olursa rus uçağı düşürüyordunuz ne oldu yemedi mi ak troll! rusya'ya ile kriz çıkınca müslümanlardan hayır gelmeyip kim sap gibi kaldı da hristiyan nato'nun eteği altına koştu? kaddafiden sisi'ye kadar her yere el uzattınız ama hem elinizi kırdılar hem dilinizi kopardılar, ah biliyoruz yol yaptınız siz yolunuz batsın sonunda orta doğu cehennemine döndük!!

TÜM YORUMLARI OKU (43)