Ücretsiz VPN Özellikli Opera Yayında

İnternet tarayıcısı Opera, kısa bir süre önce mobil cihazlar için kullanıma sunduğu ücretsiz ve sınırsız VPN hizmetini şimdi de masaüstü versiyonuna dahil etti. Böylece tüm platformlarda ücretsiz VPN hizmeti vermeye başladı.

İnternet tarayıcısı Opera, tamamen ücretsiz ve sınırsız VPN hizmeti sunmaya başladı.

WebMasto'nun haberine göre geçtiğimiz Mayıs ayında iOS ve Android cihazlar için ücretsiz VPN servisini duyuran Opera, şimdi de bu hizmetini masaüstü versiyonuna dahil etmiş durumda. Tek bir işlem ile aktif edilen yeni özellik sayesinde Opera üzerinden ücretsiz olarak VPN kullanabilir ve internetteki gizliliğinizi koruyabilirsiniz.

5 farklı ülke seçeneği

Opera’nın bünyesindeki SurfEasy‘nin alt yapısını oluşturduğu VPN servisi, 256-bit AES veri şifreleme kullanıyor ve tarayıcı geçmişinizin kaydını da tutmuyor. 

Ek olarak Kanada, Almanya, Hollanda, Singapur ve ABD olmak üzere 5 farklı ülke seçeneği sunuyor. Ancak dilerseniz en optimal değerler için bu seçimi otomatik olarak tarayıcıya bırakabiliyorsunuz.

Nasıl kullanılır?

Opera VPN’i masaüstü sürümünde kullanabilmek için öncelikle son sürümü indirmeniz gerekiyor. Ardından sırasıyla Menü > Ayarlar > Gizlilik ve güvenlik sayfasına gidip, “VPN’i etkinleştirin”seçeneğini aktif edebilirsiniz.

VPN’i etkinleştirdikten sonra adres çubuğunun sol tarafından bir VPN ibaresi yer alacak. O kısma tıkladığınızda açılan pencereden pratik bir şekilde VPN’i açıp kapatabilir, indirilen veri miktarını grafiksel olarak görebilir veya ülke seçimi yapabilirsiniz.

Opera'yı yandaki bağlantılar aracılığıyla indirebilirsiniz: Masaüstü - iOSAndroid

Popüler İçerikler

Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Sonunda Bu da Oldu: Antalya'daki Bir Otelde Türk Müşteriden 120 Euro "Milliyet Farkı Ücreti" Alındı
YORUMLAR
21.09.2016

Opera SEKME olayını getirdiğinde Chrome daha doğmamıştı. "Akıllı Telefon" kavramı dahi yokken, Opera Mobil vardı. Opera o kadar önden gidiyor ki modern tarayıcılarda bile RSS, Torrent, Sekme Gruplama, Sesle kontrol, Hareketle kontrol vb. pek çok özellik hala yok.

21.09.2016

Tor Browser neyinize yetmiyor namıssızlar

21.09.2016

"Tor mu? O ne ya?" diyebilecek o kadar çok kişi var ki... Serdar Ortaç'ın binlerce dansöz var dediklerinin sayısını geçer.

21.09.2016

Opera ayrıca yerleşik olarak reklamları da engelliyor...

özel olarak yüklenmiyor hemde son sürümde hem reklam kaldırıcı ve vpn de var yani uğraş yok :)

TÜM YORUMLARI OKU (11)