Nostalji Yaşamak İsteyenler Buraya: Klasik Retroları Sizler İçin Sıraladık

Oyun sektörünün gelişmesiyle gün geçtikçe birbirinden daha iyi isimler görüyor, geçmişte çıkan yapımlara burun kıvırıyoruz. Yeni oyunlar daha iyi grafiklerle, daha iyi mekaniklerle çıkış yaptıkça eski oyunları oynamak daha da zorlaşıyor. Durum böyle de olsa insanlar ara sıra retro oyunlara geri dönüp eskinin verdiği hissiyatı ve nostalji hissini tekrardan deneyim etmek isteyebiliyor. Bu listemizde ücretsiz olarak oynayabileceğiniz retro yapımlara göz gezdireceğiz.

1. 1943: The Battle of Midway

Oyun dünyasının en popüler isimlerinden olan Capcom'un elinden çıkan 1943: The Battle of Midway, 1984 yapımı bir shoot'em up oyunu. Amerikalı askerler olarak Japon uçaklarına karşı mücadele verdiğimiz oyunda hedefimiz basitçe düşmanlarımızı olabildiğince hızlı bir şekilde temizlemek. 1943: The Battle of Midway renkleri, efektleri ve elbette müzikleriyle size harika bir nostalji hissi sunuyor. Oyunu PlayStation Store veya Nintendo Store üzerinden ücretsiz olarak indirmeniz mümkün.

2. Pac-Man

Pac-Man'i anlatmaya gerek var mı? Oyun dünyasının en popüler isimlerinden birisi olan bu yapımı 7'den 70'e oynamayanımız yoktur belki de. Labirenti andıran bir alanda bizi kovalayan düşmanlarımızdan kaçtığımız, yeri geldiğinde onları yediğimiz yeri geldiğinde onlara yem olduğumuz yapımı, Play Store'dan veya App Store'dan ücretsiz indirebilir, hatta doğrudan Google üstünden ücretsiz olarak oynayabilirsiniz.

3. Sonic the Hedgehog Classic

Sonic yapımları, oyun dünyasının en ikonik ve eski platformer oyunlarından. 1991 çıkışlı bu yapımda da eski platform oyunlarının o nostaljik duygusunu hissetmek mümkün. Sonic'le beraber atıldığımız bu mücadelede karşımıza çıkan düşmanlarla mücadele ediyor ve en sonunda da baş düşmanımız Dr. Robotnik ile karşı karşıya geliyoruz. Sonic the Hedgehog Classic'i App Store ve Play Store üzerinden ücretsiz olarak oynamak mümkün.

4. Pinball FX2

Nostalji denince Pinball oyunlarının ayrı bir yeri oluyor. 2010'da Microsoft tarafından yayınlanan Pinball FX2, türe yenilik getirmese de eski oyunların hissiyatını yakalaması ve size rafine bir Pinball deneyimi sunmasıyla ön plana çıkıyor. Pinball FX2'yu Microsoft Store üzerinden ücretsiz olarak indirip deneyim edebilirsiniz

5. Shadow Warrior Classic

1997 yılında çıkış yapan Shadow Warrior Classic, birinci şahıs bir nişancı oyunu. Mega şirketlere karşı savaştığımız oyunda eski güvenlik görevlisi Lo Wang olarak oynuyoruz. Yapım grafiksel olarak çok fazla şey sunamasa da, oynanış ve keşif açısından oyunculara oldukça eğlenceli saatler vadediyor.

İlginizi Çekebilir

Oyun Dünyasının Devleri: Tüm Zamanların En Çok Satan 12 Video Oyunu
Mangala Oyunu Nasıl Oynanır, Kuralları Nelerdir? Mangala Oynama Rehberi
Forspoken Sistem Gereksinimleri İle Beyin Yakıyor: 16 GB Ram Bile Yeterli Olmayabilir!

Popüler İçerikler

Kime Taş Geldi? Müge Anlı Narin Cinayeti ile İlgili Hakkında Yazılanlara Sert Yanıt Verdi!
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı