Uçaklarda Sigara İçmek Madem Yasak O Zaman Tuvaletlerde Neden Küllük Bulunuyor?

Uçakta tuvaleti kullanırken etrafı detaylıca inceleme fırsatı buldunuz mu? Eğer fark ettiyseniz, sigara içmek yasak olmasına rağmen hala tuvalet kapısında ya da lavabonun yanında bir küllük olduğunu görebilirsiniz.

Peki, uçaklarda sigara içmek kesinlikle yasaksa, bu küllükler neden hala orada duruyor?

Her ne kadar günümüzde uçaklarda sigara içmek sıkı bir şekilde yasaklanmış olsa da Amerika Birleşik Devletleri'nde bir düzenleme, uçakların tuvaletlerinde küllük bulundurmasını zorunlu kılıyor.

Bu düzenleme, “uçakta sigara içmek yasaklanmış olsa bile, tuvalet kapısının giriş kısmında veya yanında kendi kendine kapanan ve çıkarılabilir küllüklerin olması gerektiğini” belirtiyor.

Dahası bir uçağın küllüğü arızalanırsa, bu parçanın 72 saat içinde tamir edilmesi gerekiyor. Yasalar, küllüklerin neden uçaklarda bulunduğuna dair ilk ipucunu veriyor.

Uçaklar, güvenliği sağlamak için birçok yedekleme sistemine sahiptir. Bir sistemin çalışmaması durumunda, bir yedekleme devreye girerek uçağın güvenle uçmaya devam etmesini sağlar. Küllükler de bu yedekleme sistemlerinin bir parçasıdır.

Her ne kadar sigara içmek yasaklanmış olsa da bazı yolcular hala bu kuralları ihlal ederek tuvalette sigara yakabiliyor. Böyle durumlarda, küllükler, yolcuların sigaralarını güvenli bir şekilde söndürüp atabilecekleri bir yer sağlıyor.

Aksi takdirde sigara izmariti, tuvalet kağıdı kutusuna atılabilir ya da klozete atılarak daha büyük bir yangın riski oluşturabilir.

Federal Havacılık İdaresi (FAA), küllüklerin kaldırılmasının yolcuların izmaritleri yanlış yerlere atmasına ve potansiyel yangın tehlikelerine yol açacağını belirtiyor.

Bu yüzden küllükler, güvenlik açısından hayati bir önlem olarak yerinde kalmaya devam ediyor.

Küllüklerin varlığı, uçakta oluşabilecek yangın tehlikelerini minimuma indirmek için önemli bir adımdır.

Her ne kadar sigara içmenin yasaklanmış olduğu defalarca hatırlatılsa da, bazı yolcular kuralları hiçe sayarak hala sigara içmeye çalışabilir. Yolcuların küllükleri kullanması, yangın riskini önemli ölçüde azaltıyor.

İlginizi çekebilir:

Uçuş Görevlileri Yolcuların Yaptıkları En Rahatsız Edici Hareketleri Sıraladı
Uçaklar Neden Gökyüzünden Bakıldığında Çok Yavaş İlerliyormuş Gibi Gözükür?
Hayır, Uçak Düşmüyor: Uçuş Sırasında Telefonumuzu Uçak Moduna Almazsak Ne Olur?

Popüler İçerikler

59 Yıl Sonra Bir İlki Başardı: Kerem Aktürkoğlu Benfica Tarihine Geçti
Bahçeli’yi Eleştirdikten Sonra Ansızın Alaattin Çakıcı’yla Bir Araya Gelen Cübbeli Ahmet Görüşmeyi Anlattı
Erdoğan’ı Düşman Ülkelerin Cinlerinden Koruduğunu Söyleyen Üfürükçü Bir Ailenin Üç Kızını İstismar Etti