Kokpit Koltuklarında Koyun Postu Kullanılmasının Belki de Daha Önce Duymadığınız Sebepleri

Uçak kokpitlerindeki pilot koltuklarının neden koyun postu ile kaplandığını hiç merak ettiniz mi? Bu ilginç tercih konfor ve güvenlik açısından aslında pilota birçok avantaj sunuyor. Gelin kısaca anlatalım 👇

Kaynak

Kiminin kokpite girme şansı olduğunda gördüğü, kiminin de filmlerde karşısına çıkan o konforlu pilot koltuklarının üzerindeki koyun postunun ardında yatan sebep birçok insan için bir merak konusu.

Koyun postu sıcaklık kontrolü sağlamak için mükemmel bir malzeme. Hem yazın serin tutarken hem de kışın sıcak kalmayı sağlıyor.

Pilotlar uçuş sırasında bu sayede konforlu bir deneyim yaşıyorlar. Ayrıca bu malzeme hipoalerjenik özellikte; yani hassas ciltlere zarar vermeden rahatlık sağlıyor.

Yangına dayanıklılığı da dikkat çekici bir özellik. Koyun postu yüksek nitrojen ve su içeriği sayesinde yandığında erimiyor veya damlamıyor, bu da uçuş güvenliğini artırıyor.

Uzun ömürlü ve aşınmalara karşı dayanıklı olması onu ideal bir koltuk kaplaması haline getiriyor. Yani pilot koltuklarındaki koyun postu kaplaması uçuş sırasında konforu ve güvenliği bir arada sunan bir tercih.

İlginizi Çekebilir:

Uçakların Büyük Okyanus Üzerinden Uçmamasının Okuyunca Hak Vereceğiniz Sebepleri
Zorunluluk Haline Gelmiş: Uçaklara Neden Soldan Biniliyor?
Neden Bazı Uçakların Burnu Sivriyken, Bazıları Yuvarlak? Tahmin Etmesi Çok Kolay!

Popüler İçerikler

Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı Açıklamalarda Bulundu: "Sistemi Yıkacağız Diye Geldik Yıkacağız"
Celal Şengör ve İlber Ortaylı'dan Bakan Yusuf Tekin'e Sert Sözler: "Anlatamıyoruz Bu Herife"
Narin Güran Soruşturmasında Süreç Tıkanıyor: Kimlik Kartına Kadar Düşünmüşler!