Uçak Kaçırma Girişiminde Flaş Gelişme

Artem Kozlov, adliyeye sevk edildi

Kharkov-İstanbul seferini yapan uçağı kaçırmaya çalışan Artem Kozlov, adliyeye sevk edildi. Kozlov'un Kiev'deki hükümet karşıtı eylemlere katıldığı ve Ukrayna polis kayıtlarında sabıkalı aktivist olduğu ortaya çıktı.

Ukrayna'dan İstanbul'a gelen yolcu uçağını 'bomba var' diyerek kaçırmaya teşebbüs eden, ancak başarılı olamadan yakalanan 45 yaşındaki Ukraynalı Artem Kozlov'un İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki sorgusu ardından adliyeye sevk edildi. Kozlov'un Kiev'deki hükümet karşıtı eylemlere katıldığı ve Ukrayna polis kayıtlarında sabıkalı aktivist olduğu ortaya çıktı. Ayrıca zanlıya ait alınan kan ve kıl örneklerinde Yenibosna'da bulunan Adli Tıp Kurumunda yapılan incelemelerinin ardından alkol ve ya uyuşturucu gibi bir maddeye rastlanmadığı öğrenildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, dün bir gazetede yer alan, 'Eylemciyi biz ikna ettik' başlıklı haberle ilgili kamuoyuna bilgi verilmesi ihtiyacı duyulduğu belirtildi.

Açıklamada, 7 Şubat'ta meydana gelen uçak kaçırma ve rehine alma olayına ilişkin konunun, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bildirildiği anda, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda kriz merkezi oluşturularak korsanla müzakereye başlandığı ifade edildi.

Operasyonun müzakere timinin ise Asayiş, Özel Harekat ve Terör Şubelerinde görevli uzman personelinden oluştuğu bildirildi.

Müzakereler sonucunda, önce çocuklar, kadınlar ve yaşlıların serbest bırakıldığı, daha sonra da tüm yolcuların serbest bırakıldığı belirtilen açıklamada, müzakere sürecinin yaklaşık 2-3 saat devam ettiği kaydedildi.

Açıklamada, müzakere timinin, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İl Emniyet Müdürü Selami Altınok idaresinde gerçekleştirildiği ve hiçbir vatandaşa zarar gelmeden gerek müzakerenin gerekse de operasyonun tamamlandığı aktarıldı.

Muhabir: Abidin Mutlu Bozdağ

AA

Popüler İçerikler

'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!