Üç Zincir Market Şubesi Mühürlendi! Bozulmuş Un, Peynir, Sosis ve Daha Onlarcasını Vatandaşa Yedirdiler

Antalya’nın Alanya ilçesinde üç zincir market şubesi tarihi geçmiş ürünleri sattığı gerekçesiyle mühürlendi. Zabıta ekipleri tarafından yapılan denetimlerde tarihi geçmiş ve bozulmuş un, patlamış mısır, bisküvi, çikolata, beyaz peynir, sosis, acı sos, içli köfte gibi ürünler tespit edildi. Şubelerin iki gün süreyle faaliyetlerine ara verilmesine karar verildi.

Gıda güvenliği, son zamanların en çok konuşulan konusu. Vatandaşlar, artan hayat pahalılığına karşı uygun fiyatlı ürünlere yönelmek zorunda bırakıldı. Pek çok marka, 'ucuz ve sağlıklı' ifadeleriyle ürünlerini satmayı sürdürüyor.

Ancak ne yazık ki, yapılan denetimler halk sağlığının nasıl tehlikeye atıldığını acı boyutlarıyla gözler önüne seriyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın taklit-tağşiş listesinde bilindik ve güvenilir olduğunu düşündüğümüz markaların akıllara gelmeyecek hilelere başvurduğunu görmek neye, kime güveneceğimizi sorgulatırken bu kez zincir marketler halk sağlığını tehlikeye attı.

Antalya'nın Alanya ilçesinde zabıta ekiplerinin denetiminde üç zincir market şubesi iki gün süreyle mühürlendi.

Yapılan denetimlerde raflarda onlarca tarihi geçmiş ve bozuk ürün ele geçirildi. Marketlerin tarihi geçmiş ve bozulmuş un, acı sos, içli köfte, bisküvi, çikolata, sosis, beyaz peynir ve meşrubat sattığı ortaya çıktı.

Şubeler iki gün süreyle mühürlendi ve faaliyetleri bu süre boyunca askıya alındı. Üç işletmeye de halk sağlığını tehlikeye attıkları gerekçesiyle para cezası uygulandı.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Minimum 1500 TL Harcama Limiti Koyan Restoranlara İnceleme Başlatıldı
Türkiye’nin En Hızlı Fakirleşen ve Zenginleşen İlleri Belli Oldu: İlk Sıralardaki Kentler Sürpriz Yaptı
Benzine Gece Yarısı Zam Geldi: Bu Sabah Tabelalar Değişti
İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

İsrail'in Eurovision'da Men Edilmediği Açıklandı: 5 Ülke Eurovision'dan Çıktığını Açıkladı
KAP’a Resmi Açıklama Yapıldı: Ahlatçı Holding, Yozgat’ta 4 Milyar Dolar Değerinde 41 Tondan Fazla Altın Buldu
Arnavutluk'un Yapay Zeka Bakanı Rüşvet Aldığı İçin Görevden Uzaklaştırıldı İddiası Ortalığı Karıştırdı
YORUMLAR
14.12.2024

adını veremiyorsaniz haberini yapmayın!!

14.12.2024

a 101 oldu kesin. ikinci ve üçüncü tahmin ediliyor ama net değil.Tamam mühür oluyor şimdi içerideki bozulangudalar ne olacak şimdi? Onuda 10 tl lik alışverişe indirimli verirler

14.12.2024

a101 değil hatta üç harflilerden biri değil, ama hangisi olduğunu çıkaramadım

14.12.2024

Marketin adını merak edenler için fransız ve türk ortağı bir market yeşil olan logodan anlayabilirsiniz ayrıca sitesine girince aynı broşürü sitende görebilirsiniz

merketin adı nedir

TÜM YORUMLARI OKU (12)