Ekip, Orion takımyıldızındaki bu garip gezegeni, yörüngesinde olduğu yıldızların yerçekiminin incelenmesini ve hareketlerinin haritalanmasını sağlayan çeşitli ölçüm araçlarını kullanarak 11 yıldır araştırıyordu.
Bilgisayar simülasyonları, üç yıldızın birbiriyle çakışan yerçekimi kuvvetlerinin diski parçaladığını öne sürmüştü fakat sistemi inceleyen başka bir ekibin araştırmasında farklı bir sonuca varıldı. Kanada'daki Victoria Üniversitesi'nden Jiaqing Bi, 'Diskin parçalanma nedeninin izahı için bu halkaların arasında bir gezegen olması gerektiğine inanıyoruz' dedi.
Söz konusu bilim insanları, üç yıldızın çekim gücünün diski parçalamak için yeterli olmadığına inanıyor. Şili'deki ALMA teleskopu ve Çok Büyük Teleskop aracılığıyla önümüzdeki birkaç ayda yapılacak gözlemler, bilim insanlarını gerçeğe ulaştırabilir.
İngiltere'deki Leicester Üniversitesi'nden Dr. Alison Young, The New York Times'a, 'Diskte bir gezegenin varlığına dair doğrudan bir kanıt arayabileceğiz' dedi.
İki yıldızın yörüngesinde dönen çok sayıda iki-yörüngeli gezegen olsa da üç yıldızlı yörüngeye sahip bir gezegen hakkında çok az bilgi bulundu. Yine de tüm yıldızların onda birinin bu şekilde kümelendiği tahmin ediliyor. Bazı gezegenlerin daha da fazla yıldızın yörüngesinde dönüyor olması da mümkün.
Bayılıyorum böyle keşiflere..Umarım insanlık oralara ulaşmaz.