Üç Yılda Bir Milyona Yakın Tür Kayıt Altına Alındı

Orman ve Su İşleri Bakanlığının 2013 yılında uygulamaya koyduğu Ulusal Biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzleme Projesi kapsamında 984 bin 394 bitki ve hayvan türü kayıt altına alındı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğünün 2013 yılında uygulamaya koyduğu Ulusal Biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzleme Projesi kapsamında 984 bin 394 bitki ve hayvan türü kayıt altına alındı.

DKMP Genel Müdürü Nurettin Taş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin biyolojik çeşitlilik bakımından sahip olduğu zengin kaynaklardan faydalanılabilmesi için 2013'te uygulamaya konulan projenin 2019'a kadar devam edeceğini ve 81 ilde çalışmalar yürütüleceğini belirtti.

"Milli bir proje"

Verilerin toplanması, biyolojik çeşitliliğin alan esaslı envanterinin çıkarılması, izlenmesi, korunması, bilimsel çalışmaların desteklenmesi ve biyokaçakçılıkla mücadeleyle alakalı projelerin hayata geçirilmesi faaliyetlerinin de Bakanlık tarafından yürütüldüğünü vurgulayan Taş, şöyle konuştu:

'2013 yılında başlayan Ulusal Biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzleme Projesi kapsamında yapılan alan esaslı çalışmalarla Nuh'un Gemisi Veri Tabanına ait veriler daha da artacak. Biyolojik çeşitliliğimizin tespitinin yapılması için başlatılan 'Ulusal Biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzleme Projesi' bizim için milli bir projedir. Nitekim Kasım 2014 itibariyle 518 bin 642 olan veri girişi, Aralık 2015 tarihinde 984 bin 394'e yükselmiştir. Bu veriler flora, fauna habitat ve özellikli alanlara ilişkin verilerdir. Proje bittiğinde il, habitat ve ekosistemler ölçeğinde Türkiye'nin 'Biyolojik Çeşitlilik Haritası' çıkarılmış olacak.'

AA

Popüler İçerikler

Harçlığını Çıkarmak İçin Kuryelik Yaparken Bıçaklanarak Öldürülmüştü! Olay Anı Güvenlik Kamerasına Yansıdı
Otoyol ve Köprü Geçiş Ücretlerine Zam!
Şeriat Karşıtı Paylaşımı Nedeniyle Hakkında Dava Açılan Feyza Altun'un Cezası Belli Oldu!