Üç Üniversite de Online Eğitim Kararı Aldı: Eskişehir Esnafı Acil Destek Planı İstiyor

Üniversitelerin 2020-2021 eğitim yılının güz döneminde online eğitim kararı alması Anadolu’nun birçok şehrinde esnaf ve işletme sahiplerini felce uğrattı. Eskişehir esnafı ise bu karar sonrası acil destek planı istedi.

Sözcü’den Deniz Ayhan’ın haberine göre, öğrenci kenti olarak bilinen Eskişehir'de Anadolu Üniversitesi, Osmangazi Üniversitesi ve Teknik Üniversite'nin online eğitim kararı almasıyla iş yapamaz hale gelen esnaf  daha da zor durumda kaldı.

Esnaf zor durumda kaldı

Kentte 16 bine yakın esnaf bu durumdan dolaylı ya da doğrudan etkilenirken, zora düşen esnaf, kepenk indirme noktasına geldi. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, esnaf ve odalarla görüşerek konuyla ilgili bilgi aldı.

'Borçlar uzun vadeli ertelenmeli'

CHP'li Çakırözer, “Esnafa ve girişimciye devlet destek vermeli. Çok acil destek paketi açıklanmalı” dedi. Hem salgın hem de vakaların yeniden artmasıyla esnafın iş yapamaz hale geldiğini dile getiren Çakırözer, “Şehrin farklı noktalarında apart, yurt, kafe, lokanta, berber gibi işletmelerin sahipleriyle bir araya geldik, konuştuk. Hepsi gerçekten zor durumda” dedi. Çakırözer, kredi ve vergi ödemelerinin, SSK primleri ve Bağ-Kur ödemelerinin en az bir yıl faizsiz ertelenmesi, borçların uzun vadeli yapılandırılması gerektiğini söyledi.

Uzaktan eğitim emlak sektörünü de etkiledi

Öğrenci kenti olan Eskişehir'de, üniversitelerin örgün eğitim yapmama kararından sonra öğrenciler apartları ve kiraladıkları evleri boşaltmaya çalışıyor. Ancak ev sahipleri ile aralarında kira kontratı bulunan öğrenciler ile mülk sahipleri arasında kriz yaşanıyor. Eskişehir'in 3 üniversitesinde yaklaşık 200 bine yakın öğrenci olduğunu ifade eden Eskişehir Emlak Komisyoncuları Oda Başkanı Gazi Çelik, “Koronavirüs nedeniyle yaşananlar Eskişehir ekonomisine bir darbe vurdu. Uzaktan eğitim kararı emlak sektörüne de darbe vurmuş oldu” dedi.

Popüler İçerikler

Son Sahnesiyle Yüreklerimizi Ağzımıza Getiren Kızılcık Şerbeti Pinko'dan Sürpriz Paylaşım
Buse Terim, Boşanma Sonrası Sessizliğini Bozdu: Mahremiyet Vurgulu Mesaj!
Ruslar, Moskova'yı Kana Bulayan Teröristleri Cinsel Organına Elektrik Vererek Sorguladı!
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
15.09.2020

Ohh oldu ogrenci diyip iki üç katı kazıklamaya çalıştığınız günlere sayın açgözlü serefszler

15.09.2020

kümes gibi evlere hayvan bağlasan durmayacak eşyalar koyup dünyanın kirasını isteyen aç gözlü ev sahipleri ve öğrenci sömüren esnaf... size üzülemiyoruz nedense.

15.09.2020

Şu öğrenci ve askere dayalı ekonomileri olan yerlere ifrit oluyorum ... nasıl bir yerin ekonomisi bunlar üstüne kurulu olabilir ..bunlar olsa olsa yan gelirler olmalı ...bir yer için bundan önce sanayi, turizm aklıma gelmeyen bir çok gelir kaynağı varken bir çepten alıp bir cebe koymak gibi bir şey ki bu sayılan gruplar zaten geliri olmayan zor hayat şartları olan gruplar ... ülke ekonomisini hiç bir desteği yok bu bakış açısının ...

15.09.2020

Bacasız sanayi. Kısır ekonomi

TÜM YORUMLARI OKU (24)