Oyun dünyasının devlerinden Ubisoft bundan sonra oyunlarındaki diyaloglar ve hikaye yazımında yardımcı olacağını açıkladıkları Ghostwriter adlı bir yapay zeka teknolojisini tanıttı.
Oyun dünyasının devlerinden Ubisoft bundan sonra oyunlarındaki diyaloglar ve hikaye yazımında yardımcı olacağını açıkladıkları Ghostwriter adlı bir yapay zeka teknolojisini tanıttı.
Bu alanlarda son yıllarda adeta atağa gelişmeler son kullanıcı olan bizlere kadar erişmiş vaziyette. Bugün pek çok öğrenci ödevlerini ve makalelerini yapay zekaya yazdırıyor, yapay zeka tarafından yaratılan görseller gerçeğinden neredeyse ayrılamıyor.
Yapay zeka şimdilik sıfırdan diyaloglar üretmekten uzak ancak yapılan açıklamalara göre derin öğrenme yetisi olan araç Ubisoft'un senaryo ekibi ile eş zamanlı olarak çalışarak yazarlara zaman kazandıracak.
Bunun yanında Ubisoft bunun tam bir senaryo aracı olmadığını, senaristlerin yerini almayacağını, aksine senaristlerin işlerini kolaylaştırmak ve onlara zaman kazandırmak için tasarlandığını dile getiriyor.
Sanki son zamanlarda yapay zekasız çok mu kaliteli oyun çıkarmıştı Ubisoft da bu işi artık yapay zekaya emanet ediyor? Yeni kan lazım bıktık senelerdir Fifa tadında her sene çıkan Assassin’s Creed serisinden ve kendini tekrar eden Far Cry sarmalından.
Diyalogları geçme imkanının olmadığı tüm oyunlarına lanet olsun İzlemek zorunda mıyız arkadaş…