Uber, Yemek Teslimatı Yapacak

ABD’de Los Angeles bölgesinde hizmet veren yeni uygulama, aslında Uber’in daha önce denemesini yaptığı bir alanda hizmet veriyor.

Araç tedarik uygulaması Uber daha önce de yemek servisi yapmayı denemişti ancak o denemede Uber sadece seçilmiş az sayıda menünün teslimatını gerçekleştiriyordu. Bu menüler de çoğunlukla çalışanların öğle yemeği arasında tercih ettiği sandviç ve içecek seçeneklerinden oluşuyordu.

Uber’in yeni uygulaması UberEats ise çok sayıda restoranın tüm menülerini kapsıyor. Müşteri siparişini verdikten sonra bir Uber taksisi söz konusu restorana yöneliyor, bu sırada siparişi hazırlayan restoran paketi şoföre teslim ediyor ve Uber aracı paketi alıcısına götürüyor. Müşterilerin bu hızlı servis için Uber’e standart olarak 5 dolar ödemesi gerekiyor.

Ayrıca Uber, rakip ulaştırma servislerinin aksine, şehrin bir ucundan diğerine gönderim de yapmıyor. Yani UberEats müşterileri, sadece kendi semtlerindeki restoranlarından sipariş verebiliyorlar. Böylece yemeklerin hızlı, lezzetli, taze kalmasını sağlarken, kendi ulaşım maliyetini de minimumda tutuyor.

UberEats modeli başarılı olursa, Uber’in uygulamayı araçlarının etkin olduğu diğer şehir ve ülkelere de götürmesi bekleniyor.

Eurasia Diary

Popüler İçerikler

Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
YORUMLAR
05.03.2016

yemek sepeti'nden tek farkı yemekleri restaurantlar yerine uygulamanın kendisi getiriyor üstüne de her siparişte 5 dolar kitliyor. bu mu yani?

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ