Uber, Careem'i Satın Aldı: Uygulamayı Kullanan Taksiciler 'Şoka Girdik' Dedi

Uber, Orta Doğu merkezli araç çağırma uygulaması Careem'i satın aldı. Türkiye'de de 1500'e yakın taksici tarafından kullanılan Careem'in Uber tarafından satın alınması, Birleşik Taksi Şoförleri Derneği'nin tepkisine neden oldu.

Uber, Orta Doğu merkezli araç çağırma uygulaması Careem'i satın aldı

Türkiye'nin de dahil olduğu 15 ülkede faaliyet gösteren Careem, Uber tarafından 3.1 milyar dolara satın alındı.

Careem'in Uber'e satılmasına tepki gösteren 1500'e yakın taksici, uygulamayı kullanmaktan vazgeçmeye başladı

Careem, Türkiye'de yaygın olarak kullanılan bir uygulama ve bazı taksiciler tarafından kullanılıyordu. 

Hürriyet'ten Burak Taşçı'nın haberine göre, habere tepki gösteren 1500'e yakın taksici, Careem'i kullanmaktan vazgeçmeye başladı.

Taksiciler tepkili: 'Şoka girdik'

Birleşik Taksi Şoförleri Derneği Başkanı Hüseyin Duman, Careem'in satışıyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

'Careem’le olan birlikteliğimizin sonuna geldik. 1500 civarında Careem kullanan İstanbul taksisi mevcut. Uber’in bu hamlesi Orta Doğu’ya girme hamlesidir. Orta Doğu’da Careem hakim olduğu için Uber, Careem’i satın aldı. Satın alma ile sadece biz değil, Fas’taki Filistin’deki taksiciler de şoka girdi.'

'Uber'in dava sonunda kapatılacağından eminim'

Hüseyim Duman, Uber'in dava süreciyle ilgili olarak 'Uber davası bittiğinde Uber’in Türkiye’de sona ereceğinden adım gibi eminim. Ortada zehirli bir su var ve içilmesine izin veriliyor. Haksız rekabette de bulunuyorlar.' ifadelerini kullandı.

Duman ayrıca, bakanlık genelgesine göre İstanbul Havalimanı'ndan sadece havalimanı kooperatifi taksilerinin yolcu alabileceğinin belirtildiğini ve bu süreci de takip edeceklerini söyledi.

Careem'den açıklama: 'Uber'le güçlerimizi birleştirmek ortak kabiliyetimizi hızlandıracak.'

Careem, kendi markası ve hizmetleri ile Uber bünyesinde, bağımsız olarak çalışmaya devam edecektir. Careem, müşterilerinin sevdiği her şeyi, ismini, uygulamasını ve markasını elinde tutmaya devam edecektir.

Teknolojinin mobilite ve gelişmiş hizmetler üzerindeki dönüştürücü etkisini, hızla büyüyen, genç ve hareketli bölgemizde de görüyoruz. Uber'le güçlerimizi birleştirmek, bölgenin ulaşım altyapısını iyileştirme, farklı bir mobilite hizmeti sunma, teslimat ve ödeme seçenekleri konusundaki ortak kabiliyetimizi hızlandıracak. Careem, Türkiye’de operasyonlarına şu an olduğu gibi regülasyona uygun şekilde tahditli ve tahsisli plakalı taksilerle devam edecek.

Uber, bölgede büyük başarılar elde etti ve hizmet verdiğimiz topluluklarda olumlu bir etkiye sahip olma hedeflerimizi paylaşıyor. Birlikte neler başarabileceğimiz konusunda heyecanlıyız.

Popüler İçerikler

İzmir'de 5 Küçük Kardeşin Öldüğü Yangın Faciası: Bakanlık, Aileyi 18 Kez Ziyaret Etmiş!
Wanda Nara'nın Icardi'nin Mesajını İfşaladıktan Sonra L-Gante'yle Yaptığı Paylaşım Icardi Fanlarını Kızdırdı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Karşıtlarına Mesaj Yolladı: "10 Yıl Daha Yaşasa Bambaşka Olurdu"
YORUMLAR
27.03.2019

istanbulda bulunan taksilerin sadece %2si plaka sahipleri tarafından kullanılıyormuş. kalan %98 2. veya 3. kiracılar tarafından kullanılıyor. bu bizim ekmek kapımız ayağını bi kenera bırakalım. taksi işi zenginin yatırım yaptığı bir iş kolu. bu kadar tantana bu yüzden kopuyor zaten. bu iş gariban işi olsa kimse şeyine takmaz. mahkeme uberi yasaklar mı bilemem ama şundan eminim orta vade de sarı taksi tarih olacak.

27.03.2019

Ve bu kullanım yasal da değil bildiğim kadarıyla. Sadece plaka sahibi kullanabiliyor. Tabi plaka sahiplerine gelirse konu iş siyasilere kadar uzayacağı için bu konu konuşulmuyor.

27.03.2019

taksicileri yasaklasalarda uber kalsa.. asıl zararlı olan taksiciler

27.03.2019

Adam olacağız diye ödü patlayan kitleye ne denir? Taksici!!

28.03.2019

Anlat bilelim.

TÜM YORUMLARI OKU (43)