Twitter, Rus Aşısı 'Sputnik V'in Hesabını Kısıtladı

Rusya'nın geliştirdiği koronavirüs aşısı Sputnik V'in resmi Twitter hesabına erişim, 'hesaptaki olağan dışı etkinlik' nedeniyle 'geçici olarak' kısıtlandı.

Sputnik Türkiye'de yer alan habere göre, Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF), Sputnik V aşısının Twitter hesabına erişim engelinin getirildiğini duyururken, sebebinin araştırıldığını bildirdi. 

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu'nun açıklamasında, 'Twitter üzerinden aşı ve nasıl çalıştığı ile ilgili tüm bilgileri açık bir şekilde paylaşıyorduk. Twitter üzerinden, Astra Zeneca’ya Sputnik V aşısının bir bileşenini kullanmasını teklif ettik ve ortak klinik araştırmalarla ilgili anlaşmaya vardık' ifadesine yer verildi. RDIF, tüm takipçilerine Twitter ile iletişime geçerek hesabın tekrar erişime açılmasını istemeleri çağrısında bulundu.

İlk aşı olarak duyurulmuştu

Sputnik V aşısı, Gamaleya Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Ulusal Araştırma Merkezi tarafından geliştirilmişti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 11 Ağustos'ta koronavirüse karşı geliştirilen ilk aşının tescil edildiğini açıklamış ve böylece Rusya, koronavirüs aşısını tescilleyen ilk ülke olmuştu.

Putin, İlk Koronavirüs Aşısının Rusya'da Geliştirildiğini ve Kızının Aşıyı Yaptıranlardan Biri Olduğunu Açıkladı

Popüler İçerikler

Koşun Kaos Var: Demet Akalın Programına Gülben Ergen'i Konuk Edince Seren Serengil'in Tepkisi Sert Oldu!
Ünlü Restorandaki Bir Buçuk Porsiyon Adana Kebabının Hesap Tutarı Dudak Uçuklattı
Bahar Dizisinde Timur'un Her Şeyi Anladığı Sahnedeki Çekim Hatası Gündem Oldu!
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
14.01.2021

Trump'ın hesabına erişim getirilmesini destekleyenler bakalım buna ne diyecek?Twitter neden işine gelmeyen herkese sansür uyguluyor anlamadım ama gerçekten korkunç bir şey

14.01.2021

Trump'a az bile yaptılar onun yüzünden insanlar öldü ortalık karıştı. Ne yapacaklardı helal olsun trump mı diyeceklerdi kel alaka yapmışsın zeynep bu trump olayı ile bu aşı firmasının erişim engelli alması aynı değil. Bir şeyleri karşılaştırırken biraz mantıklı karşılaştır. Tabi varsa mantığın.

15.01.2021

hiç tarafsız bir platform değil işine gelene çalışıyorlar

14.01.2021

kaldırıldı

TÜM YORUMLARI OKU (5)