Twitter'ın Muhtemelen Bilmediğiniz ve Duyunca 'Keşke Daha Önce Kullansaydım' Dedirtecek Gizli Özellikleri

140 karakter sınırı kalkalı çok oldu belki ama değişen diğer saklı özelliklerle Twitter'da oyunun kurallarını değiştirebilmek için farklı yollar var.

Twitter'ın efendisi olmanızın önünde artık hiçbir engel yok.

Gece Twitter'da gezinirken beyaz fondan şikayetçi olanlara: Gece Modu

Twitter'da uzun zaman geçiriyorsanız ve yer yer gözünüze ağrılar saplanıyorsa bunu bir nebze gidermek için ortaya atılan Gece Modu'nu kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

Masaüstü versiyonda da mobil uygulamalarda da sunulan bu özelliği aktive etmek hayli kolay.

Masaüstü sürümde profil fotoğrafınızın üzerine tıkladığınızda açılan ufak menünün hemen altında bu modu aktive edebilirsiniz.

Mobil uygulamalarda da yine aynı şekilde, ayarlara girmeden bu değişikliği hayatımıza katabiliyoruz.

Twitter'da arama kutucuğuyla sınırlandırılamayacak, neredeyse her şeyi bulabilmeyi sağlayan bir gelişmiş arama seçeneği olduğunu biliyor muydunuz?

Aradığınız şeye dair hatırladığınız o ipuçlarını doğru yerlerde kullanarak her şeye ulaşabilmeniz mümkün.

Tarih sınırlandırmasından tutun da lokasyon sınırlandırmasına, iyi bir yardımcı olarak yanınızda bulunacak.

Bir dedektif gibi gelişmiş arama özelliğini kullanmak için şu linki kullanabilirsiniz.

Direkt mesajları kullanıyorsanız tıpkı WhatsApp uygulamasında olduğu gibi karşınızdakine bir 'Okundu' bilgisi gittiğini görmüşsünüzdür.

Hemen yanıtlamak istemiyorsunuz, belki de görmezden gelmeniz gereken bir mesajla karşı karşıyasınız. Twitter'ın sunduğu yeni hizmet sayesinde bu mesajı okuduğunuzu karşı tarafa bildirme gibi bir zorunluluğa sahip değilsiniz.

Yapmanız gereken Ayarlar > Gizlilik ve güvenlik sekmesinde Direkt Mesajlar kısmına ufak bir ziyaret.

Buradan hem size herkesin özel mesaj yollayıp yollamamasını hem de gelen mesajların okundu bilgisinin paylaşılmasına yahut gizlenmesine karar verebiliyorsunuz.

Bazen anasayfamızda bizi pek de ilgilendirmeyen kullanıcıların tweetleriyle karşılaşırız. Hatta bazen bizi takip etmeyen bu kişilerden bildirimler de alırız.

Twitter'ın güncellenen bildirim mekanizması sayesinde ayarlar öylesine çeşitli ki kullanıcılardan alacağımız bildirimleri sadece bizim takip etmemiz şartıyla sınırlandırmanın ötesinde kullandıkları fotoğraflara, elektronik postalarını onaylama durumlarına göre de seçebiliyoruz.

Takip etmediğimiz kişilerden gelen bildirimleri hem mobil uygulamalarda hem de masaüstü sürümde tek bir ayarlamayla kontrol edebilmek mümkün.

Bunun için Ayarlar > Bildirimler > Gelişmiş Filtreler kısmına erişmek ve sonrasında kararımızı vermek yeterli.

Bir dizi ya da film hakkındaki detayları Twitter'da isteğimiz dışında görmeye hangimiz katlanabiliyoruz?

Bununla da sınırlandırmayalım, Twitter'da deneyimimizi iyileştirmek adına belli başlı konu başlıklarını anasayfamızdan uzakta tutmayı istediğimiz durumlar da hayli sık yaşanıyor.

Örneğin, dolar krizi hakkında yeterince tweet gördüğünüzü düşünüyorsanız Ayarlar > İçerik Ayarları > Sessize Alınan Kelimeler sekmesine bir uğrayın.

Uzak durmak istediğiniz kelimeyi ya da kavramı yazın, hangi kaynaklarda rastlaşmak istemediğinizi, ne kadar süreyle bunu istediğinizi seçin.

Yine de dikkatli olun, takip ettiğiniz kişiler yazım hatası yaparak yine de anasayfanıza düşebilirler.

Twitter'a görece daha az zaman ayırıyorum, bu sürede de en iyileri görmek istiyorum diyenler, sizi buraya alalım.

Twitter'da anasayfanızı şekillendirirken iki ayrı seçeneğiniz olduğunu biliyor muydunuz? Yanıtınız hayırsa Ayarlar > İçerik Ayarları > Zaman Akışı kısmına gelin.

Eğer sık sık beğendiğiniz ya da profilinde gezindiğiniz kullanıcılara daha fazla maruz kalmak istiyorsanız Önce en iyi tweetleri göster kutucuğunu işaretleyebilirsiniz, her şeyin imtiyazsız sırayla gelmesini istiyorsanız bu kutuyu boş bırakmak yeterli.

Hiç gelen kutunuzda buna benzer bir postayla karşılaştınız mı? 👇

Twitter hangi cihazlardan ve nereden giriş yaptığınızın kaydını tutuyor, olağanın dışındaki durumlarda da kullanıcıya olası riski bildiriyor. Bu bildirimler dışında da Twitter'a hangi uygulama, cihaz ve konumdan giriş yaptığınızı görebilmek, hesabınızı açık unuttuğunuz bir cihaz varsa takip edebilmeniz için bu ayarları yönetebilmeniz mümkün.

Masaüstü sürümünde Ayarlar > Uygulama ve Cihazlar sekmesinden, mobil uygulamada Ayarlar > Hesap > Twitter Verileri kısmından detaylara hakim olabilirsiniz.

Takipçilerimizin değişimi, yazdıklarımızın okunma ve tepki alma oranları, tüm bunları da takip edebilmek mümkün.

Aylara göre değişimleri bile kontrol edebilmek mümkün. Sosyal medya fenomeni olmak isteyenlerin bu yolda kendilerini geliştirmeleri için dev bir hizmet. Erişmek ve kullanmak da hayli kolay.

Anasayfada profil fotoğrafınıza tıklayın, açılan menüde İstatistikler sekmesine gidin. Tüm bilgiler sizi orada bekliyor.

Artık Twitter'da çoğu kullanıcının bilmediği gizli odaların anahtarına sahipsiniz, bu andan itibaren Twitter'ın hakimlerine bol retweetler dilemek bizim için en doğrusu olacaktır.

Popüler İçerikler

Almanya’daki Saldırıyı Kim Yaptı? Noel Pazarı Saldırganının Kimliği ve Röportajı Ortaya Çıktı
Okullardaki Yılbaşı Kutlamalarına Gelen Yasağa Mustafa Sandal'dan "Onlara İnat 'Duble' Kutlayacağız!" Tepkisi
151 Gündür Oğlu Fatih'i Arayan Baba Esra Erol'a "Bulamıyorsan Müge Anlı'ya Çıkalım" Deyince Ortalık Karıştı
YORUMLAR
22.09.2018

Bunları bilmeyen zaten twitter kullanıyorum demesin bunlar rahatlıkla kendi kendimize görebileceğimiz özellikler zaten

22.09.2018

twitter kullanmasına rağmen bunları bilmeyenler gitsin de göz doktoruna görünsün

22.09.2018

Twitter kullanmayıp da okuyanlar?

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ