Twitter Gri Tik Ne Anlama Geliyor? Twitter Gri Tik Kimlere Verilir, Nasıl Alınır?

Dünyaca ünlü iş insanı Elon Musk'ın satın alması sonrasında Twitter'da sular durulmuyor. Her geçen gün yeni bir değişiklikle gündeme gelen popüler sosyal medya platformunda bazı kullanıcılara gri tik verilmeye başlandı. Bunlardan biri de Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Yaşananların ardından vatandaşlar araştırma yapmaya başladı. Peki Twitter gri tik nedir, ne anlama geliyor? Gri tik kimlere verilir?

Popüler sosyal medya platformu Twitter, geçtiğimiz günlerde mavi tiki silinen Kemal Kılıçdaroğlu'na gri tik verdi.

Millet İttifakı'nın ortak cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Twitter profilinde yaşanan bu değişikliğin ardından araştırmalar hızlandı.

Twitter Gri Tik Nedir, Ne Anlama Geliyor?

Twitter'da kullanıma sunulan gri tik, kullanılan hesabın bir devlet/çok taraflı kuruluşu veya bir devlet/çok taraflı yetkiliyi temsil ettiği anlamına gelir. Ek devlet hesapları ve çok taraflı hesaplar, Doğrulanmış Kuruluşlar aracılığıyla gri onay işaretleri alabilir.

Twitter gri tik hakkında şu açıklamayı yapmıştır: 

'Bu hesap, bir resmi kurum ya da çok taraflı bir kuruluş hesabı olduğu için onaylı.'

Gri Tik Kimlere Verilir?

Twitter platformunda ücretsiz olarak verilen bu gri onay işaretini; ulusal düzeyde uygun devlet kuruluşları, hükümet kişileri ve çok taraflı kuruluşlar alabilir.

Twitter Gri Tik Kullanabilecek Hesaplar Hangileridir?

Ulusal düzeyde uygun devlet kuruluşları şunları içerebilir: Ana yürütme ofisi hesapları, belirli politika alanlarını denetleyen ajans hesapları, ana elçilik ve konsolosluk hesapları ve parlamento veya eşdeğer kurumsal ve komite hesapları. Eyalet düzeyinde ve yerel düzeyde uygun devlet kuruluşları şunları içerir: Kriz müdahalesi, kamu güvenliği, yasa uygulama ve düzenleme konularını denetleyen ana yönetici ofisi hesapları ve ana kurum hesapları.

Uygun hükümet kişileri şunları içerebilir: Devlet başkanları (cumhurbaşkanları, hükümdarlar ve başbakanlar), devlet başkan yardımcıları (cumhurbaşkanı yardımcıları, başbakan yardımcıları), ulusal düzeydeki kabine üyeleri veya eşdeğeri, yürütme organının ana resmi sözcüsü veya eşdeğeri, ve uluslarüstü veya ulusal kongre, parlamento veya eşdeğerinin tüm odalarının bireysel üyeleri. 

Uygun çok taraflı kuruluşlar şunları içerebilir: ana merkez düzeyinde, bölgesel düzeyde ve ülke düzeyinde kurumsal hesaplar. Uygun çok taraflı kişiler şunları içerir: Çok taraflı kuruluşun başkanı ve başkan yardımcısı veya eşdeğeri.

İlginizi Çekebilir

Twitter Onay Rozetleri Sarı, Mavi ve Gri Oldu: Peki Bu Renkler Ne Anlama Geliyor?

Popüler İçerikler

Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
Pucca, Narin'in Babası Arif Güran'ın Halk TV Muhabiri Ferit Demir'e Tehditvari Konuşmasına Sert Çıktı!
JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!
YORUMLAR
04.05.2023

Ameriga kılışdara gri tik vermiş yiğenim amerigan devletinin uşağı bu adam yav ne isterlerse onu söyletiyolar

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ