Twitter'dan 'Troll'lere Kötü Haber: 'Güven ve Güvenlik Kurulu' Geliyor

Twitter, sosyal ağda huzursuzluk çıkaran ve başkalarını rahatsız eden kullanıcılarla başa çıkamadığını geçen sene CEO'sunun ağzından itiraf etmişti. Öyle ki geçtiğimiz günlerde yeni CEO'nun paylaştığı bir tweet, troll'lere kurban olmaktan kurtulamamıştı. Firma şimdi bu sorunu çözmek için 'Twitter Güven ve Güvenlik Kurulu'nu kuruyor.

Twitter'ın Güvenlik Kurulu, dünya çapında 40 farklı kuruluşun sorumlularından oluşuyor. Bu sorumluların, firmanın güvenlik ürünleri, ilkeleri ve programlarıyla ilgili aktif biçimde çalışacakları söyleniyor. Kuruluşlar Childnet'ten Dangerous Speech Project ve Feminist Frequency'ye geniş bir yelpazeye yayılıyor. Grubun bir araya gelip ürün geliştirme ve fikirler üzerinde geri bildirimler sağlayacakları söyleniyor.

'Tacizi engellemek için, düzenli ve tutarlı yöntemler'

Bu ortaklığın tam olarak nasıl işleyeceği ve Twitter'ın bu işi büyütüp büyütmeyeceği, şimdilik belli değil. Ancak Twitter'ın İngiltere bölümünün başındaki Nick Pickles, The Guardian'a yaptığı açıklamada 'günlük tartışmalarda' tacizi engellemek üzere 'düzenli ve tutarlı önlemler alacaklarını' söyledi.

Popüler İçerikler

Ünlü Restorandaki Bir Buçuk Porsiyon Adana Kebabının Hesap Tutarı Dudak Uçuklattı
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
YORUMLAR
10.02.2016

trollerden medet umanlar ne yapacak şimdi eyvahhhhh

11.02.2016

yandı gülüm keten helvam artık prim yapamayacak, popüler olamayacaklar ayy çok üzüldüm.

Pasif Kullanıcı
10.02.2016

Onun önüne geçebileceklerini sanmıyorum...

11.02.2016

beyni olmayıp trollere inananlar düşünsün. inanacağınız veya yorum yapacağınız şeyleri azcık beyin süzgecinden geçirin pls

TÜM YORUMLARI OKU (7)