Twitter’dan Kapatılan 126 Hesap İçin Anayasa Mahkemesi’ne Bireysel Başvuru

Twitter’ın (yeni adıyla X) resmi hesabından, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) 126 hesabın kapatılmasına yönelik kararı ile ilgili paylaşımda bulunuldu.

Twitter’ın küresel hükümet ilişkileri birimi, hesapların kapatılma kararına Anayasa Mahkemesi’nde itiraz edildiğini duyurdu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanması sonrasında Twitter’da karara tepki gösteren bazı hesaplar kapatılmıştı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun kararı ile Türkiye’den 126 hesaba erişim engeli getirilmişti. 

Kapatılan hesaplar arasında gazetecilerin ve bazı hesap sitelerinin sayfaları vardı.

Twitter’ın GlobalAffairs isimli hesabından konu ile ilgili paylaşımda bulunuldu.

Kapatılan hesaplar için Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru yapıldığı açılanırken, kullanıcıların düşüncelerini özgürce ifade edebilmeleri için Türkiye’deki tüm mevcut yasal yolların kullanılacağı da duyuruldu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Ekrem İmamoğlu’nun 2017’de İBB Meclisi’ndeki Konuşması Yeniden Gündem Oldu
İmamoğlu'nun Cezaevinden Nasıl Mesaj Yolladığını Kavrayamayan Sevda Türküsev'e Oğuzhan Uğur'dan Olay Cevap
İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

Avrupalı Erkek İsyan Etti: "Türk Geleneği" Diyerek 10 Altın Bilezik İstenmesi Tepki Çekti
Bi' Tık Tatsız Geçen Yılbaşı Akşamından Kalan Manzaralarla Güldürmeyi Başaranlar
Survivor'da Ramazan ve Seren Ay Arasında Tansiyon Yükseldi, Eski Şampiyondan Destek Geldi