Twitter'daki 'JeansBiri' Hesabının Sahibi Gaziantep'te Gözaltına Alındı

Sosyal medyada başlatılan silahlanma kampanyasında ilk tweet'i attığı ileri sürülen bir kişi ihbar üzerine aranıyor. Anadolu Ajansı, Twitter'da '#Aksilahlanma' etiketini açtığını belirttiği 'JeansBiri' kullanıcı adlı Twitter hesabının sahibi hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan yakalama kararı çıkarıldığını aktardı. Hesap sahibinin bugün Gaziantep'te yakalanarak gözaltına alındığı da öğrenildi.

Ajansın haberine göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca, geçen günlerde 'JeansBiri' adlı Twitter hesabından '#Aksilahlanma' etiketi açılması ve kampanya başlatılmasına ilişkin ihbar üzerine soruşturma başlatıldı.

Hesap sahibinin Elazığ'da FETÖ bünyesinde bulunan ve darbe girişiminin ardından kapatılan bir kolejde öğretmenlik yaptığı ajansın aktardığı bilgiler arasında.

DHA da savcılığın araştırması sonucu, söz konusu hesabın sahibinin, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ bünyesinde olduğu gerekçesiyle kapatılan Özel Yavuz Selim Koleji'nde öğretmenlik yapan Ahmet Kemal A., olduğunu aktardı.

Şüphelinin 15 Temmuz'un ardından Elazığ'dan ayrıldığı ifade ediliyor.

Güvenlik güçlerinin şüphelinin adresine gittiği ancak kendisine ulaşamadığı ifade ediliyor. 

Bunun üzerine savcılığın yakalama kararı çıkarılması talebini değerlendiren İstanbul 7. Sulh Ceza Hâkimliği'nin, 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan yakalama kararı çıkarılmasına hükmettiği belirtiliyor.

Ahmet Kemal A.'nın, bugün Gaziantep'te polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındığı öğrenildi

Anadolu Ajansı, hesap sahibinin fotoğrafını da paylaştı

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
Önceki Şampiyonları Bilen Ünlü Astrolog Meral Güven Şampiyon Olacak Futbol Takımını Açıkladı
Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
YORUMLAR
27.10.2016

İşine gelmeyene FETÖ'cü deyip tutuklamalar aralıksız sürüyor gibi hala...

Pasif Kullanıcı
27.10.2016

ben olayı anlamadım, bu adam silahlanmaya karşı kampanya başlattığı için mi soruşturma başlatıldı? kampanyayı başlatınca mı bu adamın fetocu olduğu anlaşıldı?? ne görmemizi istiyolarsa onu gösteriyorlar. ben de takip ederdim, atatürkçü bir adam bu.

Pasif Kullanıcı
27.10.2016

Adm silahlanmaya karsi degil, silahlanma kampanyasi baslatmis.

27.10.2016

akp nin tüm muhalifleri sindirmesinin tek yolu kendine darbe yaptırıp sonra bunu bahane ederek herkesi içeri almasıydı.... 80 darbesini nasıl fırsata çevirdilerse 15 temmuz darbesini de fırsata çeviriyorlar

TÜM YORUMLARI OKU (16)