Özellikle tartışmalarda bunu çok net görüyoruz. Küfürleşmeler, hakaretler derken mevzu burada durmuyor tabii. Bazen taraflardan birini Twitter'da tartışmak kesmiyor, bu ilkelliği buluşup sürdürmek istiyor.
Kesin çözümden önce Twitter'ın buradaki konumundan bahsetmek gerek. Esasen Twitter'ın konuyla ilgili bir politikası var. Politikaya göre bir kişi ya da gruba yönelik 'x yaparım, yapacağım' denildiğinde şikayet gerçekleşirse Twitter ekibi takibe alıyor.
birini öldürmekle tehdit etmek;
birini cinsel saldırıda bulunmakla tehdit etmek;
birini ciddi olarak yaralamakla ve/veya birinin ölümüne veya ciddi fiziksel yaralanmasına neden olabilecek diğer şiddet eylemleriyle tehdit etmek ve
belirli bir kişi veya gruba şiddet uygulamak karşılığında para ödülü istemek veya teklif etmek.
Birinin sizi tehdit edip hayatına devam etmesi, sizi tehlike altında hissettirmesinin bir bedeli olmalı. Mahkeme süreci başlatmayı düşünüyorsanız, herhangi bir tehdit suçunda zaman aşımı 8 yıl. Kimlik gizleyerek yapılan nitelikli tehditte hapis cezası 2 yıldan başlıyor, 5 yıla kadar gidiyor. Yani ciddi bir suç ve yapmanız gereken şey kişinin dijital kimliğini edinmek.
Twitter'da akademisyen Özgün Emre Koç başına gelen olaydan sonra bilgilendirdi, biz de paylaşalım.
Dijital kimliği kaydedilen kişi sonrasında ister sizi engellesin ister Twitter hesabını kapatıp olay hiç gerçekleşmemiş gibi yapsın. Mahkeme süreci başladıktan sonra her şey kanıtlı.
Kimsenin sosyal medyada terör estirmesine izin vermeyeceğiz. 😎
@tweet_stamp hesabını askıya almış twitter. Tacizciler sevindi şuan...