Twitter'da Fenomen Haline Gelen Datça Belediyesi Paylaştığı Görseldeki Haşemalı Çocuklar Nedeniyle Tepki Çekti

Yaratıcı tweetleriyle sosyal medyada fenomen haline gelen CHP'li Datça Belediyesi, geçtiğimiz günlerde yazı müjdeleyen bir görselle paylaşım yaptı. Belediyenin paylaştığı görselde yer alan detaylara ise bazı kullanıcılar tepki gösterdi. 

Gelin kimler ne demiş bakalım!

Son dönemlerde birçok belediye Twitter'a giriş yaparak vatandaşları bilgilendirmek amacıyla çeşitli paylaşımlar yapıyor. Tabii bazı belediyeler de Twitter'ın diline ayak uydurmak için esprili paylaşımlarla ve yorumlarla fenomen olma yolunda ilerliyor.

O belediyelerden biri de kuşkusuz yaptığı güldüren yaratıcı paylaşımlarıyla adeta gönlümüzde taht kurdu. Sık sık attığı tweetlerle gündemimizde yer alıyor Datça Belediyesi...

Fakat bu sefer Datça Belediyesi yaptığı bir paylaşım nedeniyle tepkilere neden oldu. "Huzurun yarımadası Datça" notuyla yazı müjdeleyen bir görsel paylaşan belediye, görselde haşemalı çocuklar ve siyahi bireyler yer aldığı için eleştirildi.

Datça Belediyesi'ne gelen yorumlar şöyle:

Siz ne düşünüyorsunuz? Haydi yorumlara!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Datça Belediyesi'nin Yaratıcı Tweetlerini Atan O Kişinin Kim Olduğunu Bulduk: Karşınızda Osman Akın
Evlendikten 15 Gün Sonra Boşanmak İstediğini Paylaşan Bir Kadın Kullanıcıya Gelen Tartışmalı Yorumlar
'Temizliğe Gelen Kadın Çalışana Öğle Yemeği Verilmeli mi?' Tartışması Twitter’da Gündem Oldu

Popüler İçerikler

Kendisini ‘Cinsel Terapist’ Olarak Tanıtan Buse Aydın’ın Yetkisi Yokmuş!
A Milli Kadın Voleybol Takımımız Milletler Ligi'nde Hollanda'yı Mağlup Etmeyi Başardı!
Şeriat Karşıtı Paylaşımı Nedeniyle Hakkında Dava Açılan Feyza Altun'un Cezası Belli Oldu!
YORUMLAR
02.06.2022

Linçlenmek pahasına bir şey yazmak istiyorum, kimseyi kırmadan gücendirmeden yazmaya çalışacağım. Çocuklara zorla haşema giydirilmesi herkesi rahatsız etmiş. Olaya ters taraftan bakalım, çocuğuna bikini giydiren bir anneyi neden konuşmuyoruz? Belki o çocuk bunun böyle olmasını istemeyecek? Vücudunun görülmesini istemeyecek ama annesi ona bikini giydirecek. Bunu da aynı şekilde savunacak mıyız? İkinci konu ülkemizde siyasi durumdan dolayı gittikçe tırmanan İslamofobi. Bu gönderiye gelen yorumların tamamen bununla ilgili olduğunu düşünüyorum. Görselin tamamına baktığımızda, her inançtan her tarzdan insanın bir arada olduğu bir ilüstrasyon hazırlanmış, gayet de şık olmuş ama gel gelelim insanlar sadece orada haşema giydirilmiş kız çocuklarına takılmışlar. İster kabul edin ister kabul etmeyin erkek ya da kız her çocuk kendi ailesinin öğretileri ile büyür. Bir annenin kendi inancını çocuğuna aktarması gayet normal ve doğal bir şey.

02.06.2022

Sorun nerede başlar; o çocuk kendi kararlarını verecek yaşa geldiğinde zorla kapatılması, zorla evlendirilmesi, zorla imam hatip lisesine gönderilmesi, zorla mühendislik seçtirilmesi, zorla sevdiği kızdan ayrılıp aile dostunun kızı ile evlendirilmesi. Bakın kız erkek ayrımı yapmıyorum burada. Anne-baba çocuğuna belli şeyleri öğretecek kendi bildiği gibi kendi bildiği kadar öğretecek ama kendi aklı erdiğinde bu öğretileri değerlendirip kendi kararlarını vermesine saygı gösterecek. O yüzden bu görsele yapılan bu yorumları tamamen İslamofobik ve iki yüzlü buldum. Nasıl ki Christmas'ta o masanın etrafına toplanıp ağaç süslemek hediye beklemek gibi geleneklere "zorlanan" çocukları eleştirmiyorsanız bunu da bu şekilde eleştirme hakkımız yok. Teşekkürler.

Arkadaşlar buda bir tahammülsüzlük örneği, nasıl karşı taraf küçücük çocukları cıbıl cıbıl giydirmiş diyemezse sizde küçücük çocuklar haşema giyrmez gericilik vb gibi söylemlerde bulunumazsınız. Herkes birbirine tahammül etmeyi öğrenmeli. Şuan ki durumda eski hükümetlerin sağ kesme karşı yaptığı tahammülsüzlükten kaynaklanmıyor mu ? Paradoxa girmesin artık herkes özgürce davransın ve kimse birbirine karışmasın yeter

Hayir bu yetisikin insanlar icin gecerli. lakin kucuk cocugu kapatma istegi onu cinsellestirmektir, olgunlastirmaktir. su cildine deymesi lazim, normal olani budur. hic bir cocugun aklina bile gelmez, onun akli oyun oyanamak ve eglenmek. o yasta kapanma aile tarafindan dayatilir. veya kandirilarak tesvik edilir. Bunu normallestirmeyin, birakin cocuklugunu diya doya yasasin. denizi ve ruzgari cildinde hissetsin. islam bu kadar yuzeysel degildir, ortuye kutsallik yuklemeyin, islamin olcusu ortu degildir.

02.06.2022

Her iki tarafın da çomarı çekilmiyor arkadaş. Mal mısınız, boş musunuz işiniz gücünüz mü yok? Milletin mini eteğine, haşemasına, başörtüsüne, götüne başına karışmaktan ne zaman vazgeçeceksiniz? KArdeşim belki sen böyle yaşıyorsun ama o insanın kültürü de böyle. SANANE! O çocuğa şiddet uyguluyorsa, o çocuğu istismar ediyorsa vs konuşalım. Sana göre böyle doğru ona göre öyle!

TÜM YORUMLARI OKU (76)