Twitch'ten Twerk Açılımı: Twitch CEO'su Yasaklanan Tartışmalı İfadeye Yeşil Işık Yaktı

Daha önce pek çok kez tartışmalı politikaları ve kimi enteresan, kimi ileri giden yasaklamaları ile gündeme gelen Twitch'ten bu kez twerk açılımı geldi. 

Kaynak

Twitch'in iki ileri bir geri giden enteresan yasak politikasından hem izleyiciler hem de yayıncılar hayli rahatsız.

Geçmişte pek çok yayıncıyı anlaşılmaz biçimde müstehcenlik sebebiyle yasaklayan Twitch'te o sırada pek çok diğer yayıncı da tartışmalı 'hot tub' yayınlarına devam ediyorlardı.

Ancak tüm bunların üstüne Twitch'in en enteresan yasaklarından biri twerk ifadelerine savaş açmasıydı!

Twitch sohbetlerini renklendirmek için kullanıcılar tarafından sık sık kullanılan ifadeleri yayıncılar diledikleri gibi özelleştirip aralarına yenilerini ekleyebiliyorlar. Kimi yayıncıların tercihleri arasında ise twerk yapan farklı ifadeler yer alıyor. Twitch geçmişte bunları fazla müstehcen bulmuş olacak ki ifadelere karşı yasak gelmişti.

Twitch CEO'su Dan Clancy ifadeler için politikaların tekrar gözden geçirildiği mesajını canlı yayında verdi. Kısacası kaldırılan twerk ifadeleri geri dönüyor.

'Yaklaşımımızı değiştiriyoruz ve ifade yönergelerimizi topluluk yönergelerimizin geri kalanıyla daha uyumlu hale getiriyoruz. Bu nedenle, özellikle, genellikle 'twerking' olarak adlandırılan popo sallama ifadelerine artık yönergelerimiz kapsamında izin verilmektedir' ifadelerini kullanan CEO'nun bu yaklaşımı genel olarak olumlu karşılansa da geçmişte platformda çok tartışılan hot tub yayınları yapılmaya devam edilirken birkaç animasyonun yasaklanmasının mantığını hala anlayamayan pek çok kullanıcı da var.

Kaynak

İlginizi Çekebilir

Bir Tahtası Kesinlikle Eksik Olan iShowSpeed'i Havladığı Köpek Isırdı!
Burnunun Dibindeki Silahlı Saldırıya Canlı Yayında Yakalanan Yayıncı Dehşeti Yaşadı
Yayıncı Kendisini Adım Adım Takip Eden Hayranının Drone'unu Ayakkabısıyla Düşürdü!

Popüler İçerikler

Fransa'da Geri Dönüşüme Gönderilen Aracın Türkiye Fiyatı İçinizi Sızlatacak...
Galatasaray'da Mauro Icardi Oynamadığı Derbiye Damga Vurmayı Başardı
Fenerbahçeli Eski Futbolcu Serhat Akın’a Silahlı Saldırı: Ayağından Vuruldu
YORUMLAR
16.05.2024

Twitch tamamen kendi ayağına sıktı… Fiziği dışında başka bir özelliği olmayan dalacak şimdi ve değişik bir kitle oluşturacak… Bir topluluğu ayakta tutan kurallardır( ve bu kurallara uyulmasıdır twitch sana söylüyorum onedio sen anla :) )

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ