Onedio Logo

TV, İnternet ve Telefon Abonelikleri e-Devletten İptal Edilebilecek

Kapak Görseli

Abone sayısı 200 binden fazla olan elektronik haberleşme işletmecilerinin sabit veya mobil telefon, internet ve kablo TV hizmetlerinin iptal başvurusu için bayilere gitmeye gerek kalmayacak. Abonelik iptal başvuruları 26 Ekim'den itibaren e-devlet üzerinden yapılabilecek.

null Görseli

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından yapılan düzenleme kapsamında, abone sayısı 200 binin üzerinde olan elektronik haberleşme işletmecilerinin hizmetlerine ait aboneliklerin iptali 26 Ekim Pazartesi gününden itibaren e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebilecek.

e-Devlet Kapısı'ndan gerçekleştirilen fesih başvurusunun ardından, 24 saat içinde hizmete ilişkin ücretlendirme, hizmet sağlayıcı tarafından durdurulacak.

Böylece, sabit veya mobil telefon, internet ve kablo TV aboneleri, aboneliğini iptal ettirmek istediğinde, hizmet aldığı işletmeciye yazılı dilekçeyle başvurmak, faks çekmek gibi işlemlerle uğraşmadan 'turkiye.gov.tr' adresi üzerinden abonelik iptal başvurusunu yapmış olacak.

Bayilere gitme zorunluluğu ortadan kalkacak

Bayilere gitme zorunluluğu ortadan kalkacak Görseli

Abonelerin fesih başvurusu için dilekçe vermek amacıyla hizmet sağlayıcıların bayilerine gitme zorunluluğu, özellikle Kovid-19 salgını döneminde vatandaşların sorun yaşamasına sebep oluyordu. Bu uygulama sayesinde aboneler, iptal taleplerini e-Devlet'ten insan teması olmadan yapabilecek.

İşletmeciler, abonelerin nakil, devir, hat dondurma gibi talepleri mevcutken e-Devlet Kapısı üzerinden fesih başvurusu gelmesi halinde bu başvuruyu yerine getirmekle de yükümlü olacak.

Popüler İçerikler

Müge Anlı, Ece Gürel'e Cadılık Eğitimi Veren Hale Nur Özen'i Canlı Yayına Davet Etti!
Müge Anlı, Ece Gürel'e Cadılık Eğitimi Veren Hale Nur Özen'i Canlı Yayına Davet Etti!
Sky Sport Ekranlarında Fenerbahçe'nin "We Are Clean" Tişörtü Gösterildi
Sky Sport Ekranlarında Fenerbahçe'nin "We Are Clean" Tişörtü Gösterildi
Fenerbahçe, Avrupa Ligi Son 16 Turu'nda Rangers'a Elendi
Fenerbahçe, Avrupa Ligi Son 16 Turu'nda Rangers'a Elendi
YORUMLAR
24.10.2020

Elden dilekçe verip, faks atıp telefon ile teyit ederek ceza yememek için 3 ay beklemenin saçma olduğunu için değil covid-19 için mi? Olsun kabul...

25.10.2020

Elveda faks 🙋🏻‍♂️

25.10.2020

Elveda faks 📠

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ