Tüylü Dostlarımızın Rüyalarında Kimi Gördüğünü Öğrenince Gözlerinizden Kalpler Fışkıracak!

İçinizi yumuşacık yapacak bir haberle karşınızdayız! Gündem bu kadar yoğun, hayat bu kadar stresliyken böyle bi' habere ihtiyacımız var bizce! Gelin bakalım tüylü dostlarımız rüyalarında neler görüyormuş. Hadi buyurun 👇

Özellikle köpek sahipleri, bu içeriğimizi okuduktan sonra yumuşacık olacak!

Hepimiz dört ayaklı dostumuzun uyurken burnunun seğirmesine, bacaklarının koşar gibi hareket etmesine şahit olmuşuzdur. Köpeğiniz uyurken tatlı tatlı bu hareketleri yaptığında rüya görüyor olduğunu düşünüyorsunuzdur.

Ama köpeğinizin rüyasında ne gördüğünü merak etmiş miydiniz?

Harvard psikologlarının yeni araştırmasına göre, köpeğiniz rüyasında sizi görüyor! Detaylara girelim mi? 

Harvard Tıp Okulu'nda klinik ve evrimsel psikolog olan Dr Deirdre Barrett, uyku davranışı üzerine kapsamlı bir araştırma yürüttü ve köpeğinizin de sizinle aynı şekilde rüya gördüğüne dair makul bir varsayım olduğu sonucuna vardı.

Aslına bakarsanız köpeklerin rüya görmeleri aynı bizimkisine benziyor.

Araştırmalara göre köpekler, ilginç buldukları ve duygusal olarak bağlandıkları şeyler hakkında rüya görüyor. 

'Köpekler genellikle sahiplerine aşırı derecede bağlı olduklarından, köpeğiniz muhtemelen yüzünüzü, kokunuzu veya sizinle oynadığını hayal ediyordur.'

İnsanların ve köpeklerin karşılaştırılabilir uyku düzeni, farklı uyku aşamalarının varlığıyla da kanıtlanıyor.

Aynı bizim gibi, köpekler de uyurken derin uyku evrelerinden ve REM uykusu evrelerinden geçiyor. Rüyaları ise REM uykusunda görüyorlar. 

İnsan beyninde normalde biz uyurken kaslarımızın hareket etmesini engelleyen bir mekanizma vardır. Ancak bazı durumlarda bu mekanizma bozulabilir ve uyurken biz de kolumuzu bacağımızı oynatıyoruz. Bu köpekler için de aynıdır.

Peki köpekler kabus görebiliyor mu?

Üzücü ama maalesef evet. Örneğin pek de hoş olmayan bir geçmişe sahip bir sokak köpeğini sahiplendiyseniz köpeğiniz kabuslarında geçmiş travmalarını görebilir. Eğer köpeğiniz uykusunda hırlıyor yada havlıyor gibi olursa kabus gördüğünü anlayabilirsiniz.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Bilim Dünyasının Yüzyıllık Gizemi Çözüldü: Dünya Üzerindeki İlk Hayvanın Ne Olduğu Bulundu!
Gördükten Sonra Dünyaya Bakış Açınızı Değiştirecek Her Biri Birbirinden Enteresan 15 Görsel
Vücudumuz Hakkında Bu Rahatsız Edici Gerçekleri Öğrendikten Sonra Uykularınız Kaçabilir!

Popüler İçerikler

THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
Tekirdağ'da İstismara Uğrayan 2 Yaşındaki Sıla Bebekle İlgili Korkunç Detaylar: Vücudunda Diş İzleri!
YORUMLAR
05.06.2023

Kıyamam ben masum yavrucaklarıma 😻😻😻 O değil de, sondaki ankette "Kedi mi, köpek mi?" Sorusuna %62 köpek demiş 🤔🤔🤔 Bunda haberin etkisinin olduğunu düşünüyorum, çünkü herkes kedi besliyor arkadaş.. Ben pet market işlettim geçmişte, örneğin günde 100 müşterim varsa, 95'i kedi besleyenlerdi.. Ona keza benim oturduğum apartman full kedi besliyor, üç bloklu bir site burası, sadece bir kişi var köpek besleyen.. Bunda kedinin bakımının daha kolay olmasının etkisi büyüktür tabi.. Ben yerdeki karıncadan tut, gökteki kuşa kadar bütün hayvanları severim.. Ama her zaman şöyle derim, "Allah her şeyi güzel yaratmıştır Elhamdülillah, ama kedileri daha güzel yaratmıştır." 😻😻😻 Evet, köpekler daha sadık gibi görünebilir. Bu o kişilerin bir kedinin kalbini gerçekten kazanamadıklarından ötürü düşündüğü şey.. Bir kedinin kalbini kazandığınızda, yani sizi gerçekten sevdiğinde, o sevgi ve o sadakat kainat üzerindeki hiçbir canlıda yok.. Yaşmaayan bilmez, herkese nasib olmaz..

05.06.2023

Ne demek istediğimi biraz açıklamak istedim.. Öncelikle, çoğu kişi sokaktan, petshoptan bir kedi sahipleniyor, sonra kedisinin kendini sevmesini bekliyor. Bu çok yanlış, çünkü siz kediyi değil, kedi sahibini seçer.. Bir kedinin kalbini kazanmak için, kedinin sadece sizi seçmiş olması da yeterli değildir. Her kedinin kendine has bir karakteri, sevdiği veya sevmediği şeyler vardır. Örneğin kedilerin geneli özgür ruhludur, ve özgür olmak onlar için çok önemlidir. Bu yüzden eğer eviniz giriş katlı değilse bile, hergün düzenli aralıklarla beraber dışarı çıkıp oynamalısınız, ve özellikle eve geldiğinde ona sevdiği yiyeceklerden vermelisiniz. Kediler sizi insan veya sahibi olarak görmez, siz onlar için büyük bir kedi arkadaşsınız.. Bu yüzden onlara bağırmamalı veya kızmamalısınız.. Ve ayrıca kediler çok mıncırarak sevilmeyi sevmez.. Sakin ve yumuşak sevmelisiniz..

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ