Tuvaletinizi Yaptıktan Sonra Yıkamak mı Yoksa Silmek mi Daha Doğru?

Hijyen konusunda son zamanlardaki hassaslığımızın yanında uzun yıllardır özellikle tuvalet alışkanlığında ayrı bir hassasiyetimiz var.

Bu konuda tuvaletimizi yaptıktan sonra silmenin mi yoksa yıkamanın mı daha hijyenik olduğu ise büyük bir tartışma konusu... Biz de bu konuyu sizler için araştırdık.

Tuvaletinizi yaptıktan sonra tuvalet kağıdı kullanmanız, kalıntıların kalmasına sebep olabilir. Bu da, sizi çeşitli sağlık sorunlarına yatkın hale getirebilir ve hatta idrar yolu enfeksiyonlarına yol açabilir.

Bununla birlikte, aşırı tuvalet kağıdı kullanımı hassas bölgelerin tahriş olmasına sebep olabilir. Bu konuda sert davranmanız ise anüsünüzde yaralara sebep olarak sizleri uzun bir tedavi sürecine maruz bırakabilir.

Ayrıca bazı tuvalet kağıtlarının klor bazlı ağartıcılar içerdiğini de bilmeniz gerekiyor. İçerdiği kimyasal ürünlerin vücudunuzda birikmesi sonucunda ciddi sağlık problemleri yaşayabilirsiniz.

Yıkama işleminden sonra ise hafifçe kurulayarak enfeksiyon riskini azaltabilirsiniz. Aksi takdirde cinsel organınızın ıslaklığı da sağlık sorunlarına yol açabilir.

Doğru yöntem olarak tuvaletinizi yaptıktan sonra yıkayınız ve ardından yumuşak bir tuvalet kağıdıyla önden arkaya doğru kurulayın.

Böylece bakterileri öldürerek enfeksiyonun yayılmasını önleyebilirsiniz.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...

İlginizi çekebilecek diğer içeriklere buradan ulaşabilirsiniz 👇

Seks İşçilerinden İtiraflar! Hayatları ve Meslekleri ile İlgili Yıllardır Yanlış Algılanan Durumları Açıklayan Kadınlar
Japonların Her İşte Başarılı Olmalarını Sağlayan Japon İşi 5S Kuralıyla Yoldan Çıkmış Hayatınızı Rayına Oturtun
Avrupa'nın Kalbi Avusturya Hakkında Daha Önce Hiçbir Yerde Duymadığınızı İddia Ettiğimiz 14 Gerçek

Popüler İçerikler

Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
YORUMLAR
20.11.2020

Kıçını yıkayıp elini doğru düzgün yıkamayan o pisliklerin kokusunu alıyorum. Her yerdeler. O kadar rahatsız oluyorum ki anlatamam. Hiç mi kimsenin aklına gelmiyor. Tuvalet kağıdını ıslatıp kullanmak. Hem elini de değdirmemiş olursun, hemde su ile yıkamış olursun. En sonunda da kurularsın, bitti. Bu kadar mı zor buuuuuuuu.... Offf sinirlendim yaaa... Koskoca kelli felli adamlar, kadınlar bok kokuyor ya... Öffffff....

20.11.2020

Yıka amk, bi zahmet k.çnı da yıka...

20.11.2020

Yıkarken elinizi kullandıktan sonra, sabunun o bakterileri tamamen temizlemediğini bilin istedim. Bununla ilgili bilimsel bir çalıma okumuştum.

TÜM YORUMLARI OKU (12)