Tuvalete Gittiğinizde Tövbe Ettiğimiz Acılı Besinleri Boşaltım ve Sindirim Sorunu Yaşamadan Tüketebilir miyiz?

Kimisi yemeklerini acılı, kimisi acısız sever ancak bazı kişiler var ki acıyı sevip dayanamadığı için yiyemiyor. Peki bu durumda ne yapılması gerek? Yapılan bazı araştırmaların sonucunda acılı yemekleri yemenizin mümkün olabileceği ortaya çıktı. Bu konuyu yazımızda sizin için inceledik.

Biberdeki acıya, sinirlerdeki ağrı ve ısıyı algılayan TRPV1 proteinlerine bağlanan kapsaisin adı verilen bir kimyasal neden olur.

Bu reseptörler düzenli olarak acılı yemek yiyerek sürekli olarak uyarılırsa, sinir hücreleri reseptör proteinlerine fosfat grupları ekleyerek 'hacmi azaltır'. Bu, proteinin üç boyutlu şeklini değiştirmesine neden olur ve kapsaisine bağlanma yeteneğini azaltır, böylece acıya daha az duyarlı olursunuz.

Yaşlandıkça tat alma duyumuz da doğal olarak azalır.

Bu nedenle, eskiden dayanılmaz derecede acı olan yiyecekler belli bir zamandan sonra sadece ağzınızda hoş bir his yaratacaktır.

Garip bir şekilde, acılı yiyecekler yerken ağzımızdan nefes alıp vermek de yardımcı olabilir.

Bir dereceye kadar acılı yiyecekler yemek, acıyla başa çıkmayı öğrenmekle ilgili değil mi? Nefes vermek aynı zamanda kapsaisin reseptörlerine soğuk hava gönderilmesine de yardımcı olacağından acıyı bir nebze azaltabilir.

Bir şeyler içmenizin size bir yararı olmaz, ama belki süt ve süt ürünlerinin olabilir.

Suyun acıya karşı size yardımı olmayacaktır. Kapsaisin suda çözünemez, bu nedenle su içmekle zaman kaybetmemelisiniz, çünkü bu, kapsaisini dilinizden çıkarmaz ancak süt yardımcı olabilir. Yağ ise kapsaisinin ağrı reseptörlerine bağlanamayacak kadar parçalanmasına yardımcı olur (Aynı şey şeker ve alkol için de geçerlidir).

Tereyağı veya peynir tüketmek mantıklı olacaktır.

Bu ipucu, aynı anda fazla miktarda acı tüketiyorsanız çok önemli. Bol miktarda saf tereyağı veya peynir tüketmeniz yararınıza olacaktır. Doğrudan çözünen doymuş yağ, midenizdeki acı kıyametini emmeye yardımcı olacaktır. Yoğurt da acıyı hafifletmeye yardımcı bir yiyecektir. Acılı şeyleri tüketmeden önce hazırlık olarak bunları yapabilir, veya yedikten sonra yanmayı yatıştırmaya yardımcı olması için tereyağı ve peynir yiyebilirsiniz.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir.👇

19 Acınası Örnekle İnsanların Düğünlerde Ağlamalarının Gerçek Sebepleri
Sağlıkta Şiddet Sürüyor: 'Çocuğun Kolunu Acıttı' Diyerek Hemşireleri Darp Ettiler
Hakkında Hapis İstemiyle Dava Açılan Ezgi Mola, Musa Orhan'ın 'Özür Dile' Teklifini Reddetti

Popüler İçerikler

Fatih Altaylı Kendisini Eleştiren Bir Sosyal Medya Kullancısına Verdiği "Şaft" Cevabı ile Gündem Oldu
Polis Memuru Şeyda Yılmaz’ı Şehit Eden 19 Yaşındaki Katil Yunus Emre Geçti Tutuklandı
Derbiyi İzlemek İçin Nişan Atan Fenerbahçe Taraftarı Viral Oldu