Tutuklu 3 Akademisyen İçin İstenen Ceza Belli Oldu: 7,5 Yıla Kadar Hapis

'Bu suça ortak olmayacağız' başlıklı bildiriye imza attıkları gerekçesiyle gözaltına alınan ve çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanan 3 akademisyen hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Akademisyenlerin 7,5 yıla kadar hapsi isteniyor.

Soruşturma savcısı, akademisyenler Esra Mungan, Muzaffer Kaya ve Kıvanç Ersoy hakkında 'Terör örgütü propagandası yapmak' suçundan 1,5 yıldan 7,5'ar yıla kadar ayrı ayrı hapsini talep etti. 

10 sayfalık iddianame İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın onayına sunuldu.

Olayın geçmişi

'Bu suça ortak olmayacağız' başlıklı bildiriye imza atan 1128 akademisyen arasında yer alan Esra Mungan, Muzaffer Kaya ve Kıvanç Ersoy, 10 Mart'ta Eğitim Sen İstanbul 6 No'lu Şube'de yeniden bir basın açıklaması yaparak barış talebinde ısrarcı olduklarını açıklamışlardı.

Akademisyenler: 'Tehditlere Rağmen Geri Adım Atmayacağımızı Belirtmek İstiyoruz'

Bu açıklamanın ardından akademisyenler hakkında gözaltı kararı çıkarılmış ve sevk edildikleri mahkeme tarafından 15 Mart'ta 'Terör örgütü propagandası yapmak' iddiasıyla tutuklanmalarına karar verilmişti.

DHA

Popüler İçerikler

Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
YORUMLAR
24.03.2016

eee diğer akademisyen piçler nolcak devamını bekliyoruz

Pasif Kullanıcı
24.03.2016

Ee ne olacak bunları tutuklayınca? Katılmadığın bi fikir varsa tersine algı yaratırsın, ki çok da başarılı bi hükümetimiz var iş algı yürütmeye geldiğinde neden böyle faşizan bi yönteme başvurmayı seçtiler acaba...

25.03.2016

burda akademisyenler fikir üretmiyo devletine vatanina ihanet ediyo ekmek yedigi canaga pisliyo bunlara birsey yapmasaydi devlet dahami demokrat olacaktik.iyi sen gel benim askerime polisime sivil vatandasima kursun sikan pkkya destek ver olmadi vatani bölmüye calis sonrada götün sikinsinca nerde insan haklari de.devlet katliyam yapiyo de pkk ya destek ver asker sivil vatandas öldürüyo diye dünyaya bildiri dagit bunun adinada fikir özgülügü de oldu canim varmi baska bir sikintin.

25.03.2016

Cihatçılar içeri ! Akademisyenler dışarı !

TÜM YORUMLARI OKU (13)