Tutuklamaya Sevk Edilen Boğaziçili Öğrencilerin Tümü Serbest Bırakıldı

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki gösterilerde gözaltına alınan 51 kişiden 30'u tutuklanmaları istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Duruşma sonrası tamamı serbest bırakıldı.

İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerince, 1 Şubat'ta Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü girişinde yapılan gösteriler sırasında gözaltına alınan 51 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi. 

Şüphelilerin, soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığındaki ifade işlemleri sona erdi.

Savcılık şüphelilerden 30'unu tutuklama, 12'sini konutu terk etmeme şeklinde adli kontrol, 9'unu yurt dışı çıkış yasağı şeklinde adli kontrol talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk etti.

Kişi hürriyetini yoksun kılma ve kamu malına zarar verme suçlarından gözaltına alındılar

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, Boğaziçi Üniversitesi kampüsü ve çevresinde 1 Şubat'ta gerçekleştirilen protestolarda 51 kişinin 'kişi hürriyetini yoksun kılma, kamu malına zarar verme ve 2911 sayılı Kanun'a muhalefet etmek' suçlarından gözaltına alındığı belirtildi.

Tümü serbest

Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü'nde gözaltına alınan 51 öğrenciden 30'u, ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmişti.

Duruşması tamamlanan öğrencilerden tümü serbest bırakıldı.

Ne olmuştu?

Boğaziçi Öğrencileri Aşağı Bakmadıkları İçin Gözaltına Alındı: Sosyal Medya #AşağıBakmayacağız'

Popüler İçerikler

Hazal Kaya, “Neden Orada Oturmuyorum?” Diye Hesap Soran Erkekleri Koruma Derneği Başkanına Fena Laf Soktu
Mustafa Destici'den 750 TL'lik Kredi Kartı Vergisine Destek: "Vermezsen Sonun Suriye Gibi Olur"
Büyük İddia: Çaycuma Cumhuriyet Başsavcısı, Sevgilisinin Eski Sevgililerini Gözaltına Aldırdı
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
03.02.2021

Bıktım bezdim artık! Niye bizde normal ülkeler gibi değiliz, okudukça insanın saçını başını yolası geliyor büttüüüünnn bu SAÇMALIKLARA... öğrenci ya sadece bunlar öğrenci...istenmeyen adamı istemiyorlar! Orası onların okulu başkasının değil, onların! Sapığa tecavüzcüye böyle davranılmıyor... Yazıklar olsun bizi değil sizi bu hale getiren düzene!

14.02.2021

onların okulu değil, kamunun okulu. kamunun verdigi vergilerle okuyan ve türk düsmanı tiplerle yatıp kalkan bir "okul". temizlesin hükümetimiz. ellerine sağlık.

03.02.2021

Ne oldu devamlı bildik hikayeleri hani terör örgütü üyesiydi öğrenciler. Savcı öğrencilerin kol kola girmesini bile akla ziyan tutuklama talebine eklemiş komedi gibi. Mevcut anayasayı deldikleri yetmedi yeni anayasa yapmaktan bahsediyordu birde. Sanki hak arayan herkesi terörist ilan edip kitlesini konsolide etmekten vaz geçecek. Ne biçim insanlar bunlar ya ülke babalarının çiftliği sanki cehenneme çevirdiler sonra ekranlara çıkıp beyin göçünü engellicez diye atıp tutarlar. Sanıyorlar ki insanlar sadece maddi kaygılarla ülkeyi terk ediyor..

03.02.2021

Çok üzücü kahroldum. Pırıl pırıl eğitimli Dünya görgüsüne sahip insanlara neler yapılıyor ya? Bu karanlıklar aydınlığa çıkacak mı? Ana akım medyada görüp bunlar terörist diyen kafalar değişecek mi? Sanırım ömrüm yetmeyecek. İlk gençliğimden beri Dünya'daki gelişmeleri görüp, kendi ülkeme üzülüyorum. İnsanlar Mars'a gitmeye çalışıyor, Tıp'da mükemmel gelişmeler yaşanıyor. Ama bu topraklarda özgürlük, bilim, zihinsel ilerleme hep geriye gidiyor. Umarım bu ülkede özgürce, uygarca, insanca yaşayabileceğimiz günleri görürüz. Genç zihinler iyi eğitim alabilir uzay çağında bizi ileriye taşıyabilirler. Yoksa her şey için çok geç olacak

14.02.2021

boş boş duygu sömürüsü yapma. bana boğaziçi ve diğer batı yalakası üniversitenin bu ülkeye tek ama tek bir katkısını gösteremezsin. Tek bir katkısı yok. En meşhurları Orhan Pamuk o da türk düşmanlığı ödülledirilerek nobel aldı amk :D ve üniversiteden bu tipleri tanıyoruz. her üniversitede bulunan asalak marksist tipler. sabah akşam kavga çıkarmaktan başka hiç bir katkıları yok.

TÜM YORUMLARI OKU (37)