Türklerin 1300 Yıl Öncesine Ait Parmak İzleri Bulundu

TİKA'nın Moğolistan'daki Bilge Tonyukuk Anıt Alanı'ndaki arkeolojik kazılarında, Türklerin bin 300 yıl öncesine ait parmak izleri bulundu.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığından (TİKA) yapılan yazılı açıklamaya göre, Moğolistan'daki Bilge Tonyukuk Anıt Alanı'nda çalışma yapan Türk kazı heyetine başkanlık eden Prof. Dr. Ahmet Taşağıl, kazı çalışmalarına ilişkin TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam’a rapor sundu. 

Raporda, Bilge Tonyukuk Anıt bölgesindeki kazılarda bin 300 yıl öncesine ait parmak izleri bulunduğu açıklandı.

Türk tarihinin en eski yazılı belgesi olan Bilge Tonyukuk Anıtı’na ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla TİKA tarafından 11 kilometrelik asfalt karayolu yapılmıştı.

TİKA’nın çalışmalarıyla Bilge Kağan ve Kül Tigin anıtları müzeye taşınarak, doğa şartlarına karşı muhafaza altına alınmıştı.

Bilge Tonyukuk Anıt Alanı’ndaki kazı çalışmalarıyla birlikte, bu alanda da bir müze kurulması da planlanıyor.

AA

Popüler İçerikler

Yeşilçam'ın Güzellik Abidesi Oyuncuları Genç Halleriyle Günümüzde Yaşasaydı Nasıl Görünürlerdi?
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
YORUMLAR
24.01.2016

Prof. Dr. Ahmet Taşağıl hoca sayesinde bir çok yeni keşifler yapıldı, daha kim bilir neler var toprağın altında çıkarılmayı beklenen, 2011 de bulunan kurgan büyüleyiciydi, https://www.youtube.com/watch?v=NuP0rSPIO_U programdan 13 dakikalık bir bölüm, tamamı 4 saat 40 küsür dk

24.01.2016

Çok büyük bir insan Türk tarihi açısından. Kendisini yakınen tanıma şerefine nail oldum ve bu araştırmaları yaparken neler çektiklerini anlattı ve kısa bi ders verdi bana. Yaptığı araştırmaların çoğunu kendi kredi kartlarından borçlanarak yapan bir insan. Devletimizin bu tarz araştırmalar için daha çok fon ve zaman ayırması gerektiğini düşünüyorum.

izler henüz sıcak, fazla uzaklaşmış olamazlar....

24.01.2016

Rockfeller sözü en eski medeniyet türkler en geçmişi tarihi olan ama biz sümerliler diye empoze ettik ve başarılı olduk

25.01.2016

Normalde bu tür iddiaları bilimsel değil diye umursamazdım ama son zamanlarda karşıma o kadar çok şey çıkıyor ki; gerek etrüstkler, runik alfabenin göktürk alfabesine çok benzemesi... Soracağım şu bu bilginin kaynağı neresi ve neden?

TÜM YORUMLARI OKU (22)