Türkiye'yi Alev Alev Yakan Yangınların Sebebiyle İlgili Konunun Uzmanından Gelen Açıklamayı Okumalısınız

Manavgat yanıyor, Marmaris yanıyor, Bodrum yanıyor. Ülkenin dört bir yanından yangın haberleri gelmeye devam ediyor. Yangınların sebebiyle ilgili yetkililerden net bir açıklama henüz gelmedi. Ancak yangın ekoloğu Prof. Dr. Çağatay Tavşanoğlu, yangının sebepleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye iki gündür alev alev yanıyor. Manavgat'la başlayan yangın haberleri, Marmaris'ten gelen büyük bir yangınla daha da acı bir tablo haline dönüştü.

Yangınların çıkış sebebiyle ilgili birçok iddia var ve yetkililerden bu konuyla ilgili henüz net bir açıklama yapılmış değil. Terör saldırısı mı, ihmal mi, kaza mı yoksa iklim krizi mi bilinmiyor.

Manavgat, Marmaris, Bodrum, Adana, Osmaniye, Mersin ve Kayseri'deki Orman Yangınları Kimin İşi?

İklim bilimcisi ve yangın ekoloğu Prof. Dr. Çağatay Tavşanoğlu'nun yaşadığımız yangınlarla ilgili görüşü ise dikkate değer. Akış için buradan başlayabilirsiniz:

Bu içerikler de ilginizi çekebilir

Marmaris Yangınında Su Taşıyan Şahin Akdemir'in Hayatını Kaybetmeden Önceki Paylaşımları Kahretti
"Ciğerlerimiz Yanmıyor" Çünkü Akdeniz ve Ege'deki Ormanların Zaten Yanması mı Gerekiyordu?
THK Eleştirilerine Yanıt Veren Pakdemirli: 'Envanterimizde Yangın Söndürme Uçağı Yok'

Popüler İçerikler

Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!
Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
YORUMLAR
30.07.2021

Yakanların, yaparken yakalananların görüntüleri her yerde dolaşıyorken, aman komplo teorisyeni gibi görünmeyeyim ben bilim insanıyım bilim dışındaki her ihtimale at gözlüğümü takayım mantığı da ayrı bir yobazlık bence. Tek bir yerde çıkmış olsa gerçekten inandırıcı bulacağım "bilimsel" açıklamanızı. Kimse iklim krizini yadsımıyor, kimse küresel ısınma yoktur demiyor. Ama nedense her ne hikmetse bu küresel ısınmamız, üstüne üstlük bir de ormanları rüzgarın şiddetli estiği günlerde yakıyor, bak sen şu işe. Olaylara farklı açıdan bakıp iklim krizine farkındalık kazandırmak güzel, ama diğer tüm ihtimalleri de onlara dair önünüzde bir kanıt olmadan kafadan eleyerek bir yere varamazsınız. Yarın bir gün ola ki terör eylemi ve kundaklama olduğu kanıtlansa cevabınız nasıl olurdu merak ediyorum.

30.07.2021

Matmazel, güzelliğiniz karşısında perspektifsel cehaletiniz galip gelmiş.

30.07.2021

alanında uzman biri olabilir ama bu uzmanlık normal şartlarda geçerllidir. polatlı da askeri alanı yakmaya çalışana kadar ortalıkta dolaşan görüntüler varken ya bu doğallll kiii demek biraz polyannacılık olur. utanmasa yaşasın yanıgın çıkıyor diyecek.

30.07.2021

yav arkadaş bi de dünyayla mukayese etmiyolar mı hepten deliriyorum. olm oralar medeni ülkeler. senin ülken mal dolu. taş devrindeyiz biz hala. yok kurudan yanmış da yıldırım yakarmış da. hee 40 derecede yıldırım düştü. başta elediğin sebepler bu yangının sebepleridir. 1. terör eylemi olarak yakıldı. 2. piknikçilerin bıraktığı çöplerden dolayı yandı. aha bak bu kadar. bu 2 sebep dışında sebep aramayın. kaldı ki yangın bölgelerinde çok fazla yakılmayla ilgili şüpheli olay hatta görüntüler var. belki normal yangı çıktı durum terörü tetikledi. hazır yanmışken şuraları da biz yakalım dediler. bunu bilemeyiz. ama sebepler bu ikisi. bundan başka "doğal" sebepler aramayı bırakın.

30.07.2021

yoruyosun beni valla reis. kötü olan köylü değil. medeni olmayan da onlar değil. otel için ormanları köylüler yakmıyo. ya da köylerinin dibine gelsinler fabrika diksinler diye de kampanya yapmıyolar. lafım bunları yapanlaraydı ama sen yine yanlış yerden baktın. avusturalyanın kırsalında vaaay ne güzel ağaçlı mis gibi yer, buraya şöyle bi tatil köyü ne güzel olur diyerek orman yakılıyo mu? bu konu hakkında biraz da araştırma yap.

TÜM YORUMLARI OKU (44)