Türkiye ile Rusya 'Su-57 ve Su-35 Savaş Uçaklarına İlişkin Görüşüyor'

Rusya'nın federal askeri-teknik işbirliği servisi direktörü Dmitriy Şugayev, Türkiye ile Rus savaş uçakları Su-35 ve Su-57 hakkında görüşmeler yürütüldüğünü açıkladı.

"Sözleşme görüşmeleriyle ilgili konuşmak için erken, Türkiye henüz bir başvuru yapmadı"

Sputnik'in RIA haber ajansından aktardığı bilgiye göre Şugayev, Türkiye'nin Rus yapımı Su-35 ya da Su-57 savaş uçakları satın alması ihtimali hakkındaki bir soru karşısında şunları söyledi:

'Türk meslektaşımla (Türkiye Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir) görüşmelerim olacak. Ele alacağımız hususlardan birisi S-400 teslimatı. Ardından Su-35 ve Su-57 teslimatı ihtimali üstünde konuşmakla sürdüreceğiz görüşmemizi, zira Türkiye'nin önemli bir ilgisi söz konusu.

Sözleşme görüşmelerinden bahsetmek için erken. Türkiye tarafı herhangi bir başvuruda bulunmuş değil. Bunun öncesinde danışma içeren birtakım toplantılar yapmamız gerekmekte.'

Peki Su-57'nin özellikleri neler?

Görsel: Sputnik

Erdoğan ile Putin, dün Moskova'da havacılık fuarı MAKS 2019'a katılmıştı.

İki lider yeni nesil savaş uçağı Su-57'yi incelemişti.

Moskova'da MAKS-2019 Fuarına Katılan Erdoğan ve Putin, Rus Savaş Uçağı SU-57'yi İnceledi

Savaş uçağının incelendiği sırada Erdoğan ve Putin arasında geçen diyalog basına yansımıştı. 🎥

Sosyal medyada da çok paylaşılan videoda Erdoğan'ın 'Biz bundan mı alacağız?' sorusuna Putin'in 'Alabilirsiniz' yanıtını verdiği duyuluyordu.

Popüler İçerikler

TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
YORUMLAR
28.08.2019

Hangi hangara kaldıracağımız da belli mi?

28.08.2019

elçi öldürülmüştü,uçak düşürülmüştü işte onlar hep o zamanların diyeti. savaş çıkacak olayları adam aldı evirdi çevirdi ülkesinin menfaatine kullandı. biz de işte sağa sola hadbildirip sabrımızı sınamamalarını söylüyoruz :((

28.08.2019

onu Turkiye S400 alarak ve doğal gaza zammı kabul ederek yapmış olmasin ?

28.08.2019

su-57 projesi hindistanla ortak baslamisti. hindistan projede bir gelisme gelecek gormedigi icin harcadigi paranin uzerine bir bardak su icip geri cekildi. ayrica su-57in govdesine yakindan bakinca hayalet ucak izlenimi verdigini soylemek zor. govde uzerinde cikintili percinler var, flaplar kanatcilar seamless degil, yani aralarinda bosluklar var, hareketli parcalar sifira sifir oturmuyor. bunlarin hepsi radar profilini artiran seyler. hayalet ucagi hayalet yapan esas faktor radar emen kaplamasi yaninda geometrisidir, uzerine gelen radar sinyalini baska acilara yansitabilmesidir. uzerinde percin cikintilari olan, duz olmayan bir yuzey ile su-57 nin bunu basarmasi cok zor. bence su-57 tamamen gorunuste bir ucak, gercek 5inci nesil hayalet ucak degil. en iyi ihtimal iyi bir 4uncu nesil ucak olabilir.

TÜM YORUMLARI OKU (12)