Türkiye, Twitter'dan 'Haber İçeriği Kaldırılması Talebinde' En Fazla Bulunan İkinci Ülke Oldu

Sosyal medya platformu Twitter, hükümetlerden gelen 'gazeteci ve haber kaynaklarının paylaşımlarının kaldırılması talebinde' artış yaşandığını kaydetti.

Twitter'ın yılda iki kez yayınladığı şeffaflık raporunun Temmuz-Aralık 2020 dönemi verilerine göre, dünya genelinde 199 gazeteci ve haber kaynağının teyit edilmiş hesaplarına ait içeriğin kaldırılması için hükümetlerden şirkete 361 yasal talepte bulunuldu.Bu rakam oransal olarak Ocak-Haziran 2020 dönemine kıyasla yüzde 26'lık bir artışa denk geliyor.

Türkiye, Hindistan'ın ardından ikinci oldu

En çok talep Hindistan'dan gelirken, rapora göre Hindistan hükümetinin gazeteci ve haber kaynaklarına ait içerik kaldırma talebi bu yıl ilk kez ABD'den gelen talebi geçti.

Twitter bu talepler karşısında gazeteci ve haber kaynağına ait yalnızca beş içeriği kaldırdığını açıkladı.

Türkiye, Hindistan'ın ardından şirkete en fazla talepte bulunan ülke oldu. Türkiye'yi Rusya ve Pakistan izledi.

Toplam talepte Türkiye dördüncü sırada

Twitter'a en fazla içerik talebinde bulunan ülke Japonya oldu. Japonya'nın daha çok uyuşturucu madde ve kullanımı, müstehcenlik ve para aklama ile ilgili yasalara atıfla bulunduğu talepler dünya genelinde şirkete iletilen talebin yüzde 43'ünü oluşturdu.

İkinci sırada Hindistan, üçüncü sırada ise Rusya geldi. Rusya'dan gelen taleplerinin çoğunda intiharların teşvikini önleme yasasına atıfta bulunulduğu bildirildi.

Türkiye ise Twitter'a en fazla içerik kaldırma talebinde bulunan dördüncü ülke oldu. Türkiye'nin talepleri dünya genelinden iletilen içerik kaldırma talebinin yüzde 10'unu oluşturuyor.

Rapora göre rakamlarla Türkiye

Rapora göre Türkiye'den bahse konu dönemde gazeteci ve haber kaynaklarına ait hesap ve içeriklerin yanı sıra toplamda 5 bin 336 bilgi talebinde bulunuldu. Bunlardan 200'ü acil, 3 bin 657'si rutin, bin 479'u ise birleşik talep olarak gerçekleşti. Bu oranla Türkiye dünya genelindeki bilgi talebinin yüzde 5'ini oluşturdu.

İçerik kaldırma talebi açısından ise Türkiye bahse konu dönemde toplamda 49 bin 525 yasal talepte bulunuldu. Bunların 7 bin 70'i mahkeme kararı iken, 42 bin 455'i diğer yasal talepler olarak gerçekleşti

Popüler İçerikler

Acun Ilıcalı Futbol Yatırımlarına Devam Ediyor: Yeni Takımı Slovenya'dan
Demet Akalın 'Laiklik' Açıklamasıyla Gündem Olan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e Ateş Püskürdü!
Boks Tarihinin En Pahalı Maçı Öncesi Mike Tyson, Jake Paul'a Tokat Attı!
YORUMLAR
15.07.2021

AS BAYRAKLARI AS AS ASSSS 2023'DE BİRİNCİ AMİN İNŞALLAH

15.07.2021

Hep birinciliği hedeflesek de Hindistan'ın arkasından 2. olmak da bir başarı sayılabilir!

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ