Türkiye Tespitleri Tokat Gibi Çarparken, Sosyal Medyayı İkiye Böldü

Sosyal medyada Türkiye'de gözlemlerini maddeler halinde döken bir felsefe doktoru yorumlarda kullanıcıları ikiye böldü. Kimileri tespitlerin yerinden olduğunu söyledi, kimileri de gereksiz olduğunu düşündü.

Twitter'da profilinde felsefe yüksek eğitimi aldığını belirten bir kişi Türkiye'ye dair gözlemlerini sıraladı. Uzun bir flood yazan kişiye sosyal medyada da yorumlar çok oldu.

twitter.com

Herkesin 'durmadan' para konuştuğunu, zengin ya da eğitimli kesimlerin kendi içlerinde gruplar halinde yalıtılmış bölgelerde yaşadığını ve kendilerini kandırdıklarını, fakir ve eğitimsiz kesimin siyasetle oyalandığını, zengin ve eğitimsiz olanların da kendilerini parayla tatmin ettiğini belirtiyor.

"Sokaklar, caddeler, meydanlar inanılmaz çirkin."

Güzel olan bir şeye rastlamanın zor olduğunu belirten 'mechul muhayyil', güzel olanın ülkede gerginlik sebebi olduğunu belirtti. Gündelik hayatta rutin olmadığını, kişilerin sürekli rol yapmak zorunda olduğunu ve geleceğe dair beklenti olmadığını belirtti.

"Kimse aptal değil, kimse saf değil."

Ülkeye dair söylemlerin aksine 'gurur duyulacak çok az şey olduğunu' ve adaletsizlik duygusunun bir şekilde vatandaşı esir aldığını belirtti.

"Zengin-fakir, seküler-dindar herkesin iliklerine kadar nüfus etmiş bir acıdan beslenme, dünyaya karşı güvensizlik, yaşamaya dair korku var."

İnsanların kurabildikleri yegane 'sağlıklı' ilişkinin 'vicdan, merhamet, acıma' eksenin olup, temelinde de hınç ve öfke barındırdığını da belirtti.

"İnsanlar arabalarıyla simbiyotik bir yaşam kurmuş. araba insanlara hem kol, bacak hem de güvenli bir hayat sağlıyor."

Mümkün olan az mutluluğun da yemek üzerine kurulu olduğunu ancak kalitelinin de geçen senelere oranla düştüğünü gözlemlemiş.

"Zengin-fakir kimsenin ne yaptığını, neden yaptığını bildiği yok."

Tespitlerin devamında herkesin bir şeyi taklit ettiğini, özünde ne yapması gerektiğini bilmediğini, sürekli bir başkalarını izleme hali olduğunu ve 'şarkı, dizi ve filmlerin de 'fevkalade kötü' olduğunu söylüyor.

"Erkeklerde muazzam bir yetersizlik hissi var."

Erkeklerin hislerine dair, sokakta yanından geçen bir kadın ya da kuyrukta önünde duran adam veya hareket eden hemen her şeyin meydan okuma olarak algılandığını, kadınların ise bu ortamda 'prenseslik ile hizmetçilik' arasına sıkıştığını, bu tespitlere göre herkesin tedirgin olduğunu' belirtiyor.

"Özetle, Türkiye'nin ya sev ya terk et bir ülke haline gelmesi."

Sona gelindiğinde en trajik olanın 'hepsinin son derece normalleşmiş olması' olduğunu ve zengin-fakir, eğitimli-eğitimsiz kimsenin bu tarz tespitleri dahi duyacak sabrı kalmaması olduğunu hatta konuşulmasının dahi 'huzur kaçırmaktan' çekinildiği için istenmediğini söylüyor.

Gözlemler ve tespitler, uzun olmasına karşın milyonlarca etkileşim aldı.

Bir kesim saçma bularak katılmadı.

Gereksiz olduğu vurgulandı.

Daha ilk maddeye uygun bir şekilde maddi açıdan yaklaşanlar görülürken,

Bazıları direkt bu durumu teyit etti.

Felsefi açıdan yaklaşanlar da olurken,

Toplumsal ayrışmalar sorgulandı.

Ağırlık olarak da katılanlar görüldü.

Maddi sorunların dayatıldığını düşünenler de olduğu gibi,

Anlam arayışı da ağır bastı.

Siz ne düşünüyorsunuz? Nasıl insanlar, nasıl bir ülke olduk? Değişen iyi şeyler de yok mu? Yorumlara bekliyoruz.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir.

Bunu da Gördük! Bir Kafe İçin Verilen Fake Müşteri İlanı Vedat Milor Dahil Herkesi Şoke Etti!
Gavatlık mı? 'Düğününüzde Dansöz Oynatır mısınız?' Sorusuna Gelen Yanıtlara Bakmalısınız!
Zebani Efe'nin "Onu Söyleyemiyoruz Maalesef" Laflarını Gündelik Hayata Taşıyan Kullanıcıların Efsane Yorumları
Eyvah Eyvah! Yapay Zekâ Artık Yüz Analiziyle Hangi Siyasi Görüşe Sahip Olduğunuzu Söyleyebiliyor
Gün İçinde Şekerleme Yapmadan Yaşayamayan Kişilerin Beyinleriyle İlgili İlginç Sonuç Ortaya Çıktı

Popüler İçerikler

THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
Ünlü Voleybolcu Üçüncü Kez Evlendi: 'Biz Yine Evlendik Hat-Trick'
Vefatından İki Gün Önce Armağan Çağlayan'ın Programına Konuk Olan Metin Arolat'ın Sözleri Gündem Oldu
YORUMLAR
21.06.2023

Herif son derece haklı.Cesurca yazmış.

21.06.2023

bana kalırsa ülkenin genel sorunu herşeye alışmış olmamız ya da buna zorunlu bırakılmamız . aslında zorunda da değiliz ama ne hikmetse alışıyor gündelik yaşamımıza uyguluyoruz tabiri caizse ot gibi yaşıyoruz. millet iki kuruş zam için ayağa kalkıyor biz bı dahaki kazık neremize girecek diye bekliyoruz.

21.06.2023

Ben bu sene lise son sınıf oluyorum ve şu son 2 günde 12 konusu olan logaritmayı bitirdim 10. Sınıfın yazından beri gecemi gündüzüme katıp ders çalışıyorum tyt netlerim 100ün altona düşmüyor bunların hepsi gelecek kaygısı geçim sıkıntısı yüzünden diğer mesleklere kıyasla daha çok maaşa sahip olan bi doktor olabilmek için çalışıyorum aslında hep öğretmen olmak istemişimdir ama şartlar çok kötü ve ben hayallerimi gerçekleştiremiyorum

21.06.2023

Ah tatlı kızım kolay gelsin, demek korkunç logaritmayı bitirdin öbür elemanlar ne alemde permütasyon, katı cisim vb, bravo🤗🤗, bu ablan neler gördü, "hocam bunlar ne yaa çıldıracam" diyen az fen liseli ağlamadı bu omuzlarda, kuzuların saçları az okşanmadı, koklanmadı, sen bunları yazınca o anlara gittim, kolay çok kolay gelsin, iyi ve vicdanlı bir doktor ol😚😚😚

TÜM YORUMLARI OKU (17)