Gazeteci Ertuğrul Özkök, bu haftaki yazısında 'Yirmi yıllık AKP döneminde Türkiye daha mı muhafazakarlaştı?” sorusuna, içki sektörünün önde gelen isimlerinden aldığı rakamlarla yanıt verdi.
Gazeteci Ertuğrul Özkök, bu haftaki yazısında 'Yirmi yıllık AKP döneminde Türkiye daha mı muhafazakarlaştı?” sorusuna, içki sektörünün önde gelen isimlerinden aldığı rakamlarla yanıt verdi.
Özkök yazısında katılımcıların kimliklerine ilişkin şu bilgileri veriyor:
'Dünyanın 1 numaralı içki grubu Diageo’nun Türkiye Başkanı Levent Kömür oradaydı. Yani Tekel rakısının, Kayra şaraplarının ve Johnny Walker viskilerinin Türkiye patronu…
Dünyanın iki numaralı içki grubu Pernod-Ricard’ın Türkiye ve bölge başkanı Selçuk Tümay oradaydı. O da Türkiye viski pazarının yüzde 25’i olan Chivas viskilerinin patronu.
Türkiye’nin en büyük şarap üreticisi Kavaklıdere Şarapları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Başman da davetteydi.'
'Anlayacağınız Anadolu’daki mahalle baskısı, satış ve reklama getirilen çok sıkı yasaklamalar, kamusal davet ve yemeklerde alkollü içki servis edilmemesi pek etki yapmamış.'
Muhafazakârlaşmayı alkol tüketimine göre değerlendirecek kadar sığ bir bakış açısı dikkate alınıyorsa, yönetici kademesinde olanların ne kadar likayatsızlaştığı üzerine ayrı bir araştırma yapılabilir.
Türkiye Son 20 Yılda Gerçekten Muhafazakarlaştı mı? KESİNLİKLE EVET. Tam Arap tam laikte olamadı Arap daşşağı oldu çıktı ülke
İçenlerin %90'ı kendi içkisini evde kendi eliyle yaptığı için tekel satışları düşük kalıyor. Yapmayan da yapandan daha ucuza satın alıyor.