Türkiye, Şampiyonlar Ligi’ne Direkt Takım Gönderme Şansını Kaybetti

Sivasspor, UEFA Avrupa Ligi I Grubu 6. ve son hafta maçında deplasmanda İsrail temsilcisi Maccabi Tel-Aviv'e 1-0 yenilerek, Avrupa'ya veda etti. Bu sonuçla birlikte ülke puanı klasmanında ilk 11 ülke dışında kalan Türkiye, Şampiyonlar Ligi’ne direkt takım gönderme şansını kaybetti.

Sivasspor, UEFA Avrupa Ligi I Grubu 6. ve son hafta maçında deplasmanda İsrail temsilcisi Maccabi Tel-Aviv'e 1-0 yenildi. 

Ülke puanı klasmanında 13. sıraya gerileyen ve Sivasspor'un da elenmesiyle Avrupa kupalarında bu sezonu noktalayan Türkiye, 2022-2023 sezonunda Şampiyonlar Ligi’ne direkt takım gönderemeyecek.

Süper Lig’de 2021-22 sezonunu şampiyonlukla noktalayacak takım, Devler Ligi'ne katılabilmek için en az bir ön eleme turu oynayacak.

Grup maçları sonunda tüm takımları elenen Türkiye, sezonu 30,1 puanla tamamladı ve an itibarıyla ülke puanı klasmanında 13. sırada yer alıyor.

Türkiye’nin bir basamak üstünde 31,7 puanlı Ukrayna yer alırken, 11. sırada ise 32,125 puanla İskoçya var. Klasmanda 10. sıradaki Avusturya’nın 35,825 puanı bulunuyor.Statü gereği klasmandaki ilk 10 ülke, Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan takım gönderme hakkına sahip. 

Ayrıca Şampiyonlar Ligi’nde kupayı müzesine götüren ekip, kendi liginde de Devler Ligi vizesi alırsa, klasmanda 11. ülkenin şampiyonu da bu dev turnuvaya eleme oynamadan katılım hakkı elde ediyor.

Süper Lig’de bu sezon şampiyon olacak takımın akıbeti sezon sonunda belli olacak

Türkiye, geçtiğimiz sezonu 11. sırada tamamladı ve Süper Lig şampiyonunun durumu, Devler Ligi şampiyonunun performansına göre belli olacak.

Bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde mutlu sona ulaşacak takım, kendi yerel liginde de Devler Ligi bileti alırsa Süper Lig şampiyonu (2020-21) direkt gruplarda mücadele etme hakkı kazanacak.

Aksi takdirde Süper Lig’de bu sezon şampiyon olacak takım eleme oynamak zorunda kalacak.

Popüler İçerikler

Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
Araştırma: Türkiye'de En Çok Hangi Yemekler Sipariş Ediliyor?
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
YORUMLAR
10.12.2020

Bizim ligin kalitesiyle zaten şampiyonun bile direkt gruplarda olması haksızlık. Türkiye'de ben aslanım, bu ligin babasıyım diyen takımlar Avrupa'da tel tel dökülüyor. Olması gereken buydu, hak ettiğimiz buydu. Bu senenin şampiyonun şampiyonlar liginde bizi temsil eden son Türk takımı olacağını düşünüyorum. Bu senenin şampiyonundan sonra bir daha uzun yıllar şampiyonlar liginde Türk takımı göreceğimizi zannetmiyorum. Türk takımlarında elemeleri geçebilecek kapasite bile yok.

10.12.2020

Bunu hep söyledim yine de söyleyeceğim. Futbolun gelişmesi için yabancı futbolcuyu yasakla,hiçbir futbolcuya milyon ya da binlerce euro verme,sadece takımlar altyapıdan yetiştirdiği futbolcuları ile maç yapsın , maçları da trt versin. Futbol prim yeri olmasın. Futboldan anlamayan adamlar başkan olmasın. Zaten avrupada başarı elde edemiyoruz. Yabancı futbolcu getirmeye ne gerek var.Her sene milyonlarca euro dışarı gidiyor ya da gereksiz yerli futbolculara harcanıyor. Getir gençleri oynasınlar ,falcao ,van persie milyonlarca euroya mal oldu ne gerek var.

11.12.2020

Türk futbolunun bu noktaya gelmesinde 2 sorumlu vardır; Birincisi yabancı sınırı. İkincisi TL 'nin değer kaybetmesi. Yabancı sınırı ile Türk futbolcular "ne de olsa beni oynatmak zorundalar" diye kendilerini iyi oyuncu olmak için zorlamadılar. Ligin büyük takımları da az sayıda olan yerli ve kaliteli oyuncuları kapmak için en fazla 1-2 milyon dolarlık oyunculara 6-7 milyon dolar verdiler. Bunu gören kaliteli ve 4-5 milyona razı olabilecek yabancı oyuncular "bu adam 6-7 alıyorsa ben 10 isterim" dediler. TL ile para kazanan kulüpler, dolar ile harcama yaparak bu şekilde borç batağına sürüklendiler. Artık ligimizde dünya standartlarında mücadele edebilecek kaliteli oyuncu görmek hayal oldu. Elbirliği ile 7-8 sene de ülke futbolunun içine ettiler.

TÜM YORUMLARI OKU (10)