Türkiye Özel Sporcular Kadın Milli Takımı, Avrupa Şampiyonu

Türkiye Özel Sporcular Kadın Milli Takımı, VIRTUS Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda Avrupa şampiyonluğuna ulaştı.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, Fransa'nın Nantes kentinde yapılan şampiyonanın son gününde kadınlarda 200 metrede Muhsine Gezer ve yüksek atlamada Fatma Damla Altın gümüş madalya, erkeklerde ise 3 bin metrede Oğuz Türker bronz madalya kazandı.

Toplam 32 puanla Avrupa Şampiyonu

Bu sonuçla Türkiye şampiyonayı 6 altın, 5 gümüş ve 2 bronz madalya olmak üzere toplamda 13 madalya ile tamamlarken, 32 puan toplayan Kadın Milli Takımı ise Avrupa şampiyonu oldu. Ayrıca, VIRTUS Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda uzun atlama ve 60 metrede altın madalya kazanan Esra Bayrak ise en iyi kadın atlet seçildi.

'İstiklal Marşımızın kabul edilişinin yüzüncü yılında Fransa'da bunu başardık'

Milli takımın kafile başkanı Ensar Kurt, şampiyonada 6 kez İstiklal Marşı'nı okutmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, 'Ne mutlu bize ki İstiklal Marşımızın kabul edilişinin yüzüncü yılında Fransa'da bunu başardık. Özel sporcularımız madalyalarını kahraman şehitlerimize armağan ettiler ve şehitlerimizi asker selamı ile andılar. Özel sporcularımız şampiyonada 13 madalya kazanarak da bir rekora imza attılar. Bu başarıya destek olan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na, Spor Genel Müdürü Mehmet Baylan'a, Spor Toto Teşkilat Başkanı Bünyamin Bozgeyik'e teşekkür ediyorum' dedi.

Popüler İçerikler

Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
YORUMLAR
13.03.2021

Gurur duydum! Başarıları daim olsun!

13.03.2021

Gönülden tebrikler.... ..... 👏👏👏

13.03.2021

Spor futboldan ibaret değildir arkadaşlar. Takip etmemiz destek olmamız gereken çok sporcumuz var. Başarıları daim olsun inşallah.

Pasif Kullanıcı
14.03.2021

Bizim ülkede spor sevilmez. Futbolu da spor olduğu için sevmez insanlar; fanatiklikten severler. "Şöyle ağız tadıyla bir futbol müsabakası izleyelim" diye değil, "x takıma nasıl s.kacağız" gibi bir motivasyonla izlenir maçlar. Her şey kazanmak ya da kaybetmek üzerine inşa edilir. Tam olara bu yüzden ülkenin büyük çoğunluğu 3 tane kulübün etrafında kümelenir. Kimse şampiyonluk umudu olmayan bir takımın maçına gitmez. Özellikle şu son 20 yılda bu durum daha da arttı. Eskiden belli başlı birkaç şehirde Ptt'de de, 2. ligde de, süper ligde de stadını tam kapasite doldurabilen Anadolu takımları olurdu.

TÜM YORUMLARI OKU (6)