Türkiye Onları Bu Fotoğrafla Tanımıştı! Eski Vekil, O Şemsiyeyi Tutan Kişiye 'Evet' Dedi

AKP 26’ncı dönem Bursa Milletvekili Bennur Karaburun 9 yıl önce kendisine şemsiye tutan Samet Ateş ile dünyaevine girecek. 

Bennur Karaburun ve Samet Ateş, 2013 yılında Bursa’da çekilen fotoğraf karesiyle ülke gündeminde yer aldı. 

O dönem üniversite öğrencisi olan Samet Ateş, engelli arabasıyla yağmur altında kalan arkadaşı Bennur Karaburun’a şemsiye tutmuştu. 

Bu fotoğraf karesinin ardından Karaburun, 26’ncı dönemde AKP'nin Bursa milletvekili olarak siyasete atılmış, Ateş de yakın koruması olmuştu.

"Uzun süredir evliliğe ikna etmeye çalışıyordu"

Karaburun ve Ateş’in 12 yıllık arkadaşlıkları şimdi hayat arkadaşlığı olarak devam edecek. Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Koruma Dairesi'nde görevli komiser Ateş, 6 Mayıs’ta evlilik teklifi yaptığı Karaburun’dan ‘Evet’ yanıtını aldı.

Samet Ateş ile 12 yıllık arkadaşlıkları olduğunu söyleyen Bennur Karaburun, “Samet uzun süredir beni evliliğe ikna etmeye çalışıyordu. Ancak ben engelli olduğum ve onu mutsuz edeceğimi düşündüğüm için buna cesaret edemedim” dedi. 

Karaburun, evlilik teklifinin Osmangazi Köprüsü’nde gerçekleştiğini söyleyerek, “Bana Osmangazi Köprüsü üzerinde evlilik teklifi yaptı. Bunun özel bir anlamı var. Osmangazi Köprüsü Bursa ve İstanbul’u bağlayan en uzun köprü. Evliliğimizin de uzun ömürlü olması için orayı tercih etti” diye konuştu.

Nişan töreni yarın

Bennur Karaburun ve Samet Ateş çifti, 8 Mayıs Pazar günü gerçekleşecek nişan töreninin ardından 11 Haziran’da dünyaevine girecek.

"Milletvekili olmadan önce seyyar satıcıydım"

2015 yılında TBMM'de ettiği yeminde vekillik görevine başlayan Karaburun, o dönem verdiği bir röportajda yaşadığı zorlukları anlatmıştı. 

Karaburun, 7 yaşından 23 yaşına kadar yüzme ve stop sporlarıyla ilgilendiğini ve Türkiye derecelerinin olduğunu belirterek, stop oynadığı için üst üste 3 yıl gol kraliçesi olduğunu söylemişti.

Daha sonra üniversite hayatının başladığını ve Uludağ Üniversitesi Tekstil Bölümü'nden mezun olduktan sonra çeşitli firmalarda imalat müdürlüğü ve yöneticilik yaptığını söyleyen Karaburun, 'En son çalıştığım firmada Bursa'da imalat müdürlüğü yaparken bana tahsis ettikleri araçla bir köprüden aşağı uçtum. O esnada boynum kırıldı ve 5,5 ay yoğun bakımda kaldım. Yoğun bakımda kalma sürecinde boğazım delikti, makinelere bağlıydım. Hiç nefes alamıyordum, tamamen yaşam desteğiyle birlikte. 5,5 ay bitti, 1996 yılıydı kazayı geçirdiğimde, 8 aylık bir hastane süreci geçti, ardından eve çıktım. Eve geldiğimde çok farklı bir Bennur olarak geldim. En basitinden elektrik düğmelerine ulaşamıyorsunuz, lavaboya gidip yüzünüzü yıkayamıyorsunuz, bambaşka formatta gelmiş olan bir Bennur vardı. Çok büyük zorluklardı. 1998'li yıllarda ilk kez dışarı çıktım. Dışarı çıktığımda da maalesef yolların fiziki şartlarından dolayı tekerlekli sandalyeyle yere düştüğüm de oldu' ifadelerini kullanmıştı.

Karaburun, seyyar satıcılık yaparken bir yandan da ikinci üniversitesini bitirdiğini şu sözlerle anlatmıştı:

'Seyyar satıcılık yapmaya başladım. Bu süreçte küçük bir tezgahımız vardı, makyaj malzemeleri satıyorduk. Çok güzel dostluklarımız oldu. Tabii bu esnada zamanı hiç boşa geçirmek istemedim, ikinci üniversitemi de seyyar satıcılık yaparken tezgahın başında okuyarak geçirdiğim dönemlerim oldu. O zaman o üniversitemi de bitirmiş oldum. Aileme destek olmak adına ben de 6 yıl seyyar satıcılık yaptım, 2009 ila 2015 yılları arasında. Milletvekili olmadan önce seyyar satıcıydım' 

Popüler İçerikler

Gündem Olan Görüntü: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu İddiası
Roma'da Evlenen Pınar Deniz ve Kaan Yıldırım'ın Sade Nikahından İlk Görüntüler Geldi: Gelinlik Sınıfta Kaldı!
JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!
YORUMLAR
07.05.2022

Güzel bir haber love wins diyorum ama yani şu fotoğrafdan önce biri seyyar satıcı digeri ünv ögrencisi olan 2 insanın birinin vekil digerinin koruma müdürlüğünde komiser olması ülkede ki liyakatin nereye geldiğinin güzel bir göstergesi. Arkadaslara mutluluklar diliyorum ama türkiye gerçekten trajikomik bir ülke

07.05.2022

Utanilacak bir iş degildir..ama..Seyyar satıcının vekil olması acınası Türk siyasetinin hali pur mealidir...

08.05.2022

Kazadan önce çeşitli firmalarda imalat müdürlüğü ve yöneticilik yapmış, kimler kimler vekil oluyor, iş bulamayınca napsın ?

07.05.2022

Olayın siyasi yönüne hiç girmeyeceğim çünkü burası Türkiye demekten alıkoyamıyorum kendimi. Neyse birlikteliğiniz sonsuza dek daim olsun insallah.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ