Türkiye Nükleer Tehlikede mi? Zaporijya Nükleer Tesisindeki Olaylar Türkiye’yi Etkileyecek mi?

Rusya ile Ukrayna arasına yaşanan savaşta dün akşam nükleer tesiste yaşanan yangın gündeme geldi. Rus güçleri, Avrupa’nın en büyük nükleer tesisi olan Zaporijya Nükleer Santrali’ne karşı saldıra geçti. Yaşanan çatışmalar sonrası tesiste yangın çıktı. Ukraynalı yetkililer, Rus askerlerinin tesisin kontrolünü ele geçirdiğini duyurdu. Zaporijya Nükleer Santrali’nde yaşanan yangın sonrası, Türkiye’nin nükleer tehlikede olup olmadığı araştırılıyor. İşte Zaporijya Nükleer Santrali’nde yaşanan olayların detayları…

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaş, 9. gününde. Dün akşam Rus güçleriyle Ukrayna askerleri, Avrupa’nın en büyük nükleer tesisi olarak dikkat çeken Zaporijya’da karşı karşıya geldi. Yaşanan çatışmalar sonrası tesiste çıkan yangın söndürüldü. Ancak nükleer tehlikeli tüm Avrupa’yı sarmış durumda.

Zaporijya Nükleer Tesisinde Son Durum

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu, Zaporozhye nükleer santrali yangını sonrası radyoaktif madde salımı olmadığını açıkladı. Bu sebeple Türkiye’de herhangi bir nükleer tehlike olmayacak.

Ancak Çernobil’de yaşanan felaketin de günler sonra ortaya çıkması, aynı durumun Zaporijya’da olup olmayacağı tartışmalarını beraberinde getirdi.

Özellikle tesisin bulunduğu Kuzey Karadeniz kıyılarından Balkanlar ve İstanbul olmak üzere Avrupa'nın doğusunu gelebilecek yağmur bulutlarına karşı dikkatli olmakta yarar var.

Bu Haberler de İlginizi Çekebilir

Sonuçları Hayal Edildiğinden Çok Daha Büyük Olabilir: Bir Şehre Nükleer Bomba Atılırsa Ne Olur?
Yaşanmış En Kötü 10 Nükleer Felaket
Nükleer Patlama Sonrasında Hayatta Kalmak İçin Acil Durum Çantasında Mutlaka Olması Gerekenler

Popüler İçerikler

Kübra Aykut'un Ardından Bir Şok Ölüm Daha: Makyaj Artisti Alp Kavasoğlu Vefat Etti!
Devlet Tiyatrolarında Kriz! Genel Müdür Tamer Karadağlı'nın Açıklamalarının Ardından Oyuncular Tepkili
Gülben Ergen’den Narin Güran Cinayetinin Şüphelilerinden Anne Yüksel Güran’a Çok Sert Sözler