Türkiye'nin Yıldız Haritası ve Ülkemizde Yaşanan Olaylarla Akrep Ayının Etkileri

Tıpkı insanlar gibi ülkelerin de burçları ve yıldız haritaları var. Ülkelerin kuruluş tarihlerine göre belirlenen burçların yanı sıra, astrolojiye göre içinde bulunulan astrolojik dönemler de ülkelerin yaşadıkları olaylarda rol sahibi. Bu önermeye göre Türkiye'nin astrolojik haritasına ve içinde bulunduğumuz dönemin geçmişine göz atıyoruz.

Türkiye'nin de tıpkı bir insan gibi doğum haritası var. 29 Ekim 1923, 20.30'da ilan edilen Cumhuriyet, Türkiye'nin doğum anı kabul ediliyor.

Bu duruma göre Türkiye'nin burcu Akrep. Yükseleni de Yengeç. Yani tam anlamıyla bir su grubu özelliklerini taşıyor.

Bunun yanında Türkiye'nin 5. evi de Akrep'te ve burada bir stelyum (gezegen kesişimi) söz konusu.

Stelyum'u şöyle açıklayalım; doğum haritanızdaki herhangi bir evde birkaç gezegen kesişmesi birden varsa bu stelyumdur. Bunun oldukça güçlü bir etkisi olduğuna inanılır. 5. evde sanat, yaratıcılık, aşk, eğlence, ev, yaşam arzusu; kısaca varlık yer almakta ve Türkiye'nin stelyumunda bulunan Jüpiter, Venüs, Güneş, Satürn ve Merkür'ün bu konuları olumsuz etkilediği görülüyor.

5. evin tam karşısında bulunan 11. ev ise diğer insanları ve onlarla ilişkileri temsil ediyor; bu da Türkiye'nin dış ilişkilerini açıklıyor.

11. evin uzaklığı, Türkiye'nin dışlanma hissiyatını açıklar nitelikte.

Bunun dışında her ülkenin ve içinde yaşayan milletin burcun genel özelliklerini taşıdığına inanılıyor.

Kin, öfke, intikam, şiddet, çelişkili kişilik, gerginlik, cinselliğe düşkünlük, cömertlik, duygusallık, sadakat, tutku, kırılganlık, sevimlilik ve ciddiyet; Akrep burcunu tanımlayan özellikler. Türkiye özelinde Güneş ve Mars'ın yoğun etkisi görülüyor; bu da yiğitlik, sabır, dayanma gücü, cesaret gibi özelliklerin agresif bir şekilde ortaya çıkmasına sebep oluyor.

Güneşin bu burçta olduğu dönemin, yani 24 Ekim-22 Kasım tarihleri arasındaki dönem ise herkesi etkiliyor.

Güneş'in yanı sıra bu yıl 30 Ekim'de başlayan ve 15 gün sürecek olan Yeni Ay da insanlar üzerinde etkili olmakta. Astrolog Dinçer Güner'e göre bu dönemde kazanmak ve amacınıza ulaşmak için her yolun mübah olduğunu düşünebilir, hırslarınıza yenik düşebilirsiniz. İnsanlara duyduğunuz güven hissi azalabilir, sezgileriniz ise bu dönemde güçlenir.

İsmet İnönü'nün Başbakanlıktan İstifa Etmesi ve Yerine Celal Bayar'ın Geçmesi - 25 Ekim 1937

Atatürk'le yaşadığı siyasi anlaşmazlıklar yüzünden istifa eden (kimilerine göre de görevden alınan) İsmet İnönü'nün yerine yeni hükümeti kurma görevi Celal Bayar'a verildi.

Bülent Ecevit'in CHP Genel Başkanlığı'ndan İstifa Etmesi - 30 Ekim 1980

Bülent Ecevit 1977 genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi oyunu yüzde 41,4'e çıkarmayı başardı. Bu oy oranı Türkiye Cumhuriyeti tarihinde sol görüşlü bir partinin çok partili siyasal yaşamda kazandığı en yüksek oy oranı olarak tarihe geçti. Ancak Ecevit, seçim propagandası sırasında ileri sürdüğü vaatlerini gerçekleştiremedi. Daha da hızlanan terör; etnik ve dinsel kışkırtmalarla Malatya ve Maraş gibi kentlerde katliam boyutlarına ulaştı. Enflasyon hızı da yüzde 100'ü geçti, grevler yayıldı, milletvekillerinin yolsuzluk haberleri çıktı.14 Ekim 1979'da yapılan ara seçimlerde başarısızlığa uğrayan Ecevit, görevden çekildi ve daha sonra da parti genel başkanlığından istifa etti.

Turgut Özal'ın 8. Cumhurbaşkanı Seçilmesi - 31 Ekim 1989

Sıkıntılı seçim sürecinde Turgut Özal, 31 Ekim 1989 tarihinde muhalefetin katılmadığı 3. tur oylamasında 263 oy alarak Türkiye Cumhuriyeti'nin 8'inci Cumhurbaşkanı oldu. 9 Kasım 1989 tarihinde resmi olarak görevine başladı.

Susurluk Kazası - 3 Kasım 1996

Ülke tarihinin en tuhaf trafik kazası olma özelliğini hala koruyan kaza; derin devlet ilişkilerini gündeme getirmişti.

Atatürk'ün Ölümü - 10 Kasım 1938

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk, sabah 9.05'te hayatını kaybetti.

Erzincan Depremi ve Düzce Depremi - 12 Kasım 1941 / 12 Kasım 1999

1941'de Erzincan'da yaşanan depremde 40 bin kişi hayatını kaybetti. 1999'da Düzce'de yaşanan deprem ise 17 Ağustos sonrası ikinci büyük depremdi ve 845 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olmuştu.

Türkiye Milli Takımının İngiltere'ye 8-0 Yenilmesi - 14 Kasım 1984

1986 Dünya Kupası elemeleri için İngiltere'yle tarihinde ilk kez maça çıkan milli takımımız, 8-0 yenilerek hafızalardan yıllarca silinmeyecek bir mağlubiyet yaşamıştı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin İlanı - 15 Kasım 1983

Kıbrıs Harekatı sonrası 1983'te Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ilan edildi. Ancak o tarihte de, sonrasında da bu kararı tanıyan tek ülke Türkiye'dir.

Süleyman Demirel 49. Hükümeti Kurması - 19 Kasım 1991

1991 erken genel seçimlerinin ardından Süleyman Demirel'in önderliğinde DYP ve SHP ortaklığıyla kurulmuştu.

Popüler İçerikler

HTŞ Lideri Colani Kadına Başını Örtme Talimatı Verdiği Videoyla İlgili İlk Kez Konuştu
Sosyal Medyada Süren Öğretmenlik Tartışması: Az Çalışıp Çok mu Maaş Alıyorlar?
Tolunay Kafkas, "El Sıkmama" Olayına Müdahil Oldu: Hedefinde Volkan Demirel Var
YORUMLAR
05.11.2016

Benim aklımda 2 soru var: 1) bu içerik neyden bahsediyor? 2) benim burda ne işim var?

Dünyanın en güzel doğum günü..Her sene çoşkuyla kutlandığı günleri tekrar görmek dileğiyle..

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ