Onedio Logo

Türkiye'nin Satranç Tarihine Geçti: Ediz Gürel 15 Yaşında En Genç Büyük Usta Oldu

Kapak Görseli

Prag Satranç Festivali’nde boy gösteren Ediz Gürel, başarısıyla Büyük Usta (GM) ünvanını kazandı. Gürel, Türkiye'de bu ünvanı elde eden en genç sporcu oldu.

Erwin L’ami ile yaptığı karşılaşmada berabere kalarak son GM normunu almayı garantileyen Ediz Gürel, Türk satranç tarihinin ’En Genç Büyükustası’ ünvanına sahip olmayı başardı.

Erwin L’ami ile yaptığı karşılaşmada berabere kalarak son GM normunu almayı garantileyen Ediz Gürel, Türk satranç tarihinin ’En Genç Büyükustası’ ünvanına sahip olmayı başardı. Görseli

GM Gürel, şu anda FIDE Canlı ELO puanı sıralamasında 20 yaş altında dünyanın ilk 20 sporcusu arasında yer alırken, ELO puanı ile 16 yaş altı sporcular arasında ise dünyada ikinci sırada bulunuyor.

GM Gürel, şu anda FIDE Canlı ELO puanı sıralamasında 20 yaş altında dünyanın ilk 20 sporcusu arasında yer alırken, ELO puanı ile 16 yaş altı sporcular arasında ise dünyada ikinci sırada bulunuyor. Görseli

Ediz Gürel’in genç yaşında elde ettiği başarıyı kutlayan Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Başkanı Gülkız Tulay, "Ediz Gürel’in başarılı performansı ile gurur duyuyoruz. Milli sporcumuz inanılmaz disiplinli ve çok çalışarak yoluna devam ediyor. Türkiye’nin 15 yaşında GM olan ilk sporcusu. Sporcumuzu da onun her an yanında olan ailesini de gönülden kutluyorum. Dünya Ediz’i takip etmeye devam edecek.

Genç yıldızlarımızın başarısı ilham veriyor. Yeni GM’lerimiz de geliyor. 2012 yılından bu yana Büyükusta sayımız artı, yenileri de yolda. Dünyanın en genç IM’si Yağız Kaan Erdoğmuş, IM Işık Can, IM Alparslan Işık gibi sporcularımız çok yakında GM olabilir. Türkiye genç ustalarının performansları ile dünyada takdir ediliyor. Hepsini yürekten kutluyorum. Türkiye satrançta başarıyla yoluna devam ediyor" diye konuştu.

Popüler İçerikler

Özgür Özel’e Saldırı: AKM’de Düzenlenen Törene Katılmıştı
Özgür Özel’e Saldırı: AKM’de Düzenlenen Törene Katılmıştı
Zafer Partisi İstanbul Gençlik Kolları’nın Yaptığı “Sarı Torba” Paylaşımı Tepki Çekti
Zafer Partisi İstanbul Gençlik Kolları’nın Yaptığı “Sarı Torba” Paylaşımı Tepki Çekti
Öğrencilerinin Beslenme Tabaklarını Paylaşan Öğretmene Tepki Yağdı
Öğrencilerinin Beslenme Tabaklarını Paylaşan Öğretmene Tepki Yağdı
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
07.03.2024

Tebrikler - Ediz Gürel 👏👏

07.03.2024

Büyük başarı güzel kardeşim..Helal olsun 👍

Pasif Kullanıcı
08.03.2024

Helal olsun. Kimsenin dickine takmayacağı bir başarı ama yine de helal.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ