Türkiye’nin Lideri Orbán'dır Diyen Eski ABD Başkanı Trump'ın Sözleri Herkesin Kafasını Karıştırdı

Avrupa Birliği'nin 2004'ten beri bir üyesi olan Macaristan, Avrupa gündeminde aşırı sağ politikalarıyla her zaman dikkatleri üzerine çeken bir ülke. Ülke genellikle AB siyasetiyle aynı çizgide ilerlemez ve Birlik içerisinde her zaman farklı bir dış politika izler.

Avrupa Birliği içerisinde de Türkiye ile en yakın ilişkiler kuran her zaman Macaristan olmuştur. Bunun yanı sıra Türklerle Macarların birbirine hem siyasi hem de kültürel olarak benzerliği her zaman dikkat çekmiştir.

Öyle ki Macarlar ile Türkler her zaman görünüş olarak da birbirine benzetilmektedir. Peki bu benzetmeyi bir Amerikan başkanının ağzından duysak ne olur? Evet, eski lider Trump'tan bahsediyorum.

77 yaşındaki eski Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, dün yani 23 Ekim'de New Hampshire’da yaptığı bir konuşmada yaptığı bir yanlışla gündeme geldi.

Konuşmasında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Macaristan lideri Viktor Orbán’ı birbirine karıştırdı.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Trump konuşmasında “Viktor Orbán diye bir adam var, adını duydunuz mu bilmiyorum” diye sözlerine başladı ve ardından şunları ekledi:

“Muhtemelen dünyanın en güçlü liderlerinden biri. O Türkiye’nin lideri.”

Ancak Trump'ın Macaristan Başbakanına mı yoksa Türkiye Cumhurbaşkanına mı atıfta bulunmak istediği kafaları karıştırdı.

Zira eski ABD Başkanı Trump, Orbán’ın ülkesinin Rusya ile bir cephesi olduğunu da sözlerine ekledi. Fakat ne Macaristan’ın ne de Türkiye’nin Rusya ile bir sınırı olmadığı düşünüldüğünde sözlerinde asıl kimden bahsetmek istediğini kimse anlamadı.

Trump'ın, Türkiye'nin liderinin kim olduğunu karıştırmasından sonra Erdoğan'dan "Eyyy Trump, hadi Orbán" açıklaması gelir mi şimdi? Bilemiyoruz.

Bunlar da İlgini Çekebilir

Hamas'ın İlham Perisi O mu? Gazze'de Yamaç Paraşütü Yapan Diplomat, Hamas'a İlham Vermekle Suçlandı
Irak'ın Devrik Lideri Saddam Hüseyin'i Kızı, Babasının Partisini Övdüğü İçin Hapis Cezasına Çarptırıldı
Ülkesinin İsrail'e Silah Yardımı Yapmasına Karşı Çıkıp İstifa Eden Dışişleri Yetkilisi Dünyanın Gündeminde

Popüler İçerikler

Survivor Aleyna Kalaycıoğlu Elenir Elenmez O İsmi Takipten Çıktı!
Şeriat Karşıtı Paylaşımı Nedeniyle Hakkında Dava Açılan Feyza Altun'un Cezası Belli Oldu!
Tam Bir Erkek Annesi: Oğlu Can'la Yolculuğa Çıkan Ezgi Mola'dan "Anne Be" Dedirten Sözler
YORUMLAR
24.10.2023

ABD'de güçler ayrılığı uygulanmayıp toplumsal cehalet ülkeyi ele geçirse, Hindistan ile yarışacak duruma gelir.

24.10.2023

Amerikalıların yüz de 85 i coğrafya konusunda çok yetersiz ama nedeni adamların dünyanın geri kalanı ile işi yok ki amerika da herşey var zaten gerek doğa iklim vs vs ama dediğim gibi coğrafya konusunda o kadar cahiller ki bazen dalga geçerim oraya gittiğim dr arkadaşlarımla 🤣🤣

24.10.2023

Evet çok şaşırtıcı bir durum nasıl bir coğrafya cahiliyeti var anlatamam. Bazı küçük ülkelerin yerini bilmeyebilirsin anlarım fakat bütün bir avrupayı amerikanın aşağı tarafında diyen gördüm.

24.10.2023

Yapma trump emmi silivri soguktur 🤣

TÜM YORUMLARI OKU (31)