Türkiye'nin Kurlarla İlgili Yumuşak Karnı: Bakan Zeybekci 'Kabul Edilebilir Bulmuyorum' Dedi

Ekonomi Bakanı Zeybekci, büyüme tahminine ilişkin 'Yıl boyu büyümemizi yüzde 6 ve üzerinde görüyoruz.' dedi ve ayrıca enflasyonla mücadelede arzın önemine dikkat çekerek yeni önlemler alacaklarını duyurdu. Türkiye ekonomisinin sağlam adımlarla ilerlediğini vurgulayan Zeybekci 'Tüm bu olumlu gelişmelere rağmen ülkenin kurlarla ilgili yumuşak karnının olmasını kabul edilebilir bulmuyorum. Ama yaşanıyor mu? Var.' diye konuştu. 

Bakan Zeybekci'nin AA Finans Editör Masası'nda yaptığı açıklamalarda, son dönemde yaşanan kur artışlarıyla ilgili yorumu öne çıktı.

'Türkiye'nin kurlarla ilgili yumuşak karnının olmasını kabul edilebilir bulmuyorum' 📹

💵💶 📈 Ekonomi Bakanı "kur" açıklaması ile sosyal medyanın gündeminde...

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Ayrıca bakınız 👇

Dolar Rekor Tazeledi: Peki Ülkeler Nasıl Önlem Alıyor?

Popüler İçerikler

Cumhurbaşkanlığı Uçağını Kullanan Gazeteci Emin Pazarcı'dan Olay Yaratan Paylaşım: "Höst, Helaldir Helal"
Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
Arzu Sabancı'nın "A" Harfli Ekmeğini Kesen Çalışanın 1 Mayısını Kutlayarak Hepimizi Güldüren Kullanıcı
YORUMLAR
11.05.2018

bakan derken bakakalan anlamında. Ekonomik büyümeyi üretim ve ihracata değil, tüketim ve ithalat ile sağlarsan bu daha iyi günlerin. Ekonomik büyüme hedefini tutturmak için kredi faizlerini düşürdüler. Gazı inşaata verdiler. Ev alınacak. Yeni eşyalar alınacak belki dolara yapılan yatırım azalacak. Yani gene tüketime dayalı ekonomik büyümeyi kamçıladılar. Bunun sonucu belki ekonomik büyüme hedefi tutar ama dolar coşar gider. Tüketimimiz dışa bağlı olduğu için otomatik olarak ithalat artacak. Ülkedeki dolar rezervi iyice tükenecek. Sonuç dolar artık iyice coşar gider. Sen ne yaparsan yap, ne edersen et, sonuç aynı. Üretimini ama sanayi ama tarım, arttırmadıkça bu dolar yükünden kurtulamazsın. İster altınla satış yap, ister deniz kabuğu, ister dolar. Elindeki dolar veya altın rezervleri dibe gelince ne olacak ? Tansu Çillere sorun. O daha iyi anlatır

11.05.2018

kendi ekonomisini düzeltmekten ülkeye mi baktı sn nihat. kapatmadığı arazi kalmadı denizlide. 47 milyona aldığı araziyi 150 milyona büyük bir inşaat şirketine daha yeni sattı. yarasın bakanıma.

Pasif Kullanıcı
11.05.2018

Bütün halkımı sokağa döviz burolarını yakmaya davet ediyorum gibi bişey olmuş

TÜM YORUMLARI OKU (11)