Türkiye'nin İlk Paparazzisi Zozo Toledo Hayata Veda Etti... Zozo Toledo Kimdir?

Türkiye'nin ilk paparazzisi ve cemiyet fotoğrafçısı, Zozo Toledo olarak bilinen Don Jose De Toledo En Salina, Kovid-19 tedavisi gördüğü özel hastanede önceki gün hayata gözlerini yumdu. Peki, Zozo Toledo Kimdir? Merak edilen tüm detaylar haberimizde...

Grace Kelly, Brigitte Bardot, Sean Connery, Sophia Loren gibi yıldızlarla çalışan 83 yaşındaki gazeteci Toledo önceki gün Hasköy Musevi Mezarlığı’na defnedildi. Toledo’nun ardından Magazin Gazetecileri Derneği bir başsağlığı mesajı yayınladı:

Derneğin mesajında, “Türkiye’nin bilinen en eski ve en renkli cemiyet fotoğrafçılarından, ilk paparazzi dostumuz, Don Jose De Toledo En Salinas bilinen adıyla Zozo Toledo’yu kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşamaktayız. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine, basın camiasına ve tüm sevenlerine başsağlığı ve sabırlar dileriz” ifadeleri kullanıldı.

Zozo Toledo Kimdir?

Zozo Toledo, 1937 yılında İstanbul Tophane’de İspanyol bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Bir yetimhanede büyüyen gazeteci, İtalyanca, Fransızca, Yunanca ve İspanyolca biliyordu. Tabutçuluktan marangozluğa, masörlükten paparazziliğe uzanan enteresan bir yaşam hikayesi bulunan Toledo, savaş muhabirliği de yaptı. Toledo, Akşam, Hürriyet, Günaydın ve Sabah gazetelerinde çalıştı. Gazeteci, Ferzan Özpetek’in “Hamam” ve “Harem Suare” filmlerinde de rol aldı. Zozo Toledo İtalyanca, Fransızca, Yunanca ve İspanyolca biliyordu.

Popüler İçerikler

Sağlık Bakanlığı'nın "Doğal Olan Normal Doğum" Kamu Spotu Tepkilerin Odağında
Mazhar Alanson'un Vefat Eden Kızı Eda Alanson ile Birlikte Bir Filmde Rol Aldığı Ortaya Çıktı
Narin Cinayetinde Önemli Gelişme: Ölüm Yeri ve Saati Kesinlik Kazandı!