Türkiye'nin insansız kara aracı projelerinden birinde daha test aşaması başarıyla sonuçlandı. 'Barkan' isimli insansız kara aracı, güdümlü füze fırlatarak Türkiye için bir ilki de gerçekleştirmiş oldu.
Türkiye'nin insansız kara aracı projelerinden birinde daha test aşaması başarıyla sonuçlandı. 'Barkan' isimli insansız kara aracı, güdümlü füze fırlatarak Türkiye için bir ilki de gerçekleştirmiş oldu.
AA'nın aktardığı bilgiye göre, Türk savunma sanayisi bünyesinde çeşitli sorumluluklar üstlenen HAVELSAN, modern harp sahasındaki ihtiyaçlardan yola çıkarak insansız kara aracı Barkan'ı tasarlayıp üretti.
Barkan'a bugüne kadar ateş gücü oluşturmak için 7,62 milimetre Sarp-L Uzaktan Komutalı Stabilize Silah Sistemi, robotik kol sistemi, keşif-gözetleme görevleri için 3 metre mast sistemi entegre edildi. Barkan, bu görevlerin yanı sıra yaralı taşıma sedyesiyle muharebe sahasındaki askerlerin en düşük riskle kurtarılmasında ya da yük sepetiyle askerler için gerekli malzemelerin ihtiyaç duyulan noktaya güvenle taşınmasında kullanılabilecek.
Türk savunma sanayisi bünyesinde çeşitli insansız kara aracı projeleri yürütülürken, bu çalışmayla güdümlü füze atışı yapılan ilk insansız kara aracı Barkan oldu.
Türkiye hava, kara, ve deniz için nitelikten ziyade niceliğe dayalı sistemler geliştiriyor, bir uçak gemisi yerine onu batıracak 100 tane minik insansız deniz aracı, birkaç tank fiyatına patlayıcı yüklü sürü drone teknolojisi gibi şeyler güzel ama asıl ihtiyaçlarımız henüz yapım aşamasında ve daha zamanı var. Nükleer yada kimyasal silahlar ve onları başarıyla ulaştıracak kıtalar arası füzeler söz sahibi ülkelerin tamamında var. Eğer bir savaşa girersek bunlar olmadan kazanamayız umarım tez zamanda tüm projeler başarıyla tamamlanır.
açık alanda merminin vurmadığı mesafeyi robotla geçip vuracaklar galiba
Bunlar güzel şeyler ama savunma sistemlerini geçebilir mi bilemiyorum