Türkiye'nin En Önemli Liselerinin Mezunları Hep Yurt Dışına Gitti: "Özgürlük Arzusu"

Türkiye'de ekonomik şartların zorlaşmasıyla birlikte gençler arasında yurt dışında hayat kurma düşüncesi oldukça yaygınlaştı. Son olarak Türkiye'nin önde gelen liselerinden mezun öğrencilerinin eğitim için yurt dışına gitme oranlarında büyük bir artış olduğu ortaya çıktı. 

Türkiye son yıllarda binlerce dolar harcayarak devlet imkanlarıyla yetiştirdiği doktorları, akademisyenlerı, mühendisleri ve yazılımcıları; ekonomik ve sosyolojik bazı gelişmeler yüzünden Avrupa Birliği ve ABD'ye kaptırmaya başladı.

Geçtiğimiz yıllarda yapılan bazı çalışmalarda, yurt dışına gitmek isteyen gençlerin oranı yüzde 75'leri geride bırakmıştı.

Gazete Oksijen'den Talia Boşnak'ın haberine göre, Türkiye'nin gözbebeği liselerinden mezun olan gençlerin çoğunluğu da artık eğitim için yurt dışını tercih etmeye başladı.

Kaynak

Alman Lisesi'nden geçen yıl mezun olan 124 öğrenciden 122'si, İstanbul Erkek Lisesi'ni bitiren 166 gençten 133'ü, Avusturya Lisesi'nin 75 mezunundan 74'ü üniversite tercihini yurt dışından yana kullandı. Robert Kolej mezunlarının yüzde 62'si, Galatasaray mezunlarının yüzde 35'i yurtdışına gitti.

Karşılaştırma açısından bakıldığında Galatasaray Lisesi'nde bu oran 2020’de yüzde 3.3’tü. Galatasaray Lisesi Müdürü Prof. Reşat Dabak, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Daha iyi eğitim alacaklarını düşünüyorlar, özgürlük arzusu da etkili oluyor” ifadelerini kullandı.

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Hadi buyrun yorumlara 👇

Mansur Yavaş mı Turgut Altınok mu? Ankara'da Anketler Kimi Gösteriyor?
KVKK'dan Müşterisini İfşa Eden Otele 500 Bin Lira Para Cezası
Antalya’da İşler Kontrolden Çıkıyor! Son 5 Günde 6. Ceset Bulundu, Halk Korku İçinde

Popüler İçerikler

Mert Demir'in Ateşine Düşen Düşene: Yılmaz Morgül ve Selen Görgüzel'den Sonra Hatice de Kendini Parçaladı!
Tam Bir Erkek Annesi: Oğlu Can'la Yolculuğa Çıkan Ezgi Mola'dan "Anne Be" Dedirten Sözler
Harçlığını Çıkarmak İçin Kuryelik Yaparken Bıçaklanarak Öldürülmüştü! Olay Anı Güvenlik Kamerasına Yansıdı
YORUMLAR
21.01.2024

Bu cahil yobaz yuvası ülkede durmaktansa gidecek tabiki, kendi iyilikleri için umarım geri dönmezler dahs sonra.

21.01.2024

Ne bekliyordunuz ki zaten?

21.01.2024

Bu okulları 10-15 yıl öncesine kadar kazanan çocuklar, yurt dışına gitme amacıyla bu okulları seçmezdi. Şimdiyse buraları kazanan çocuklar başarılarının karşılığını onlara verebilecek bir ülkede yaşamadıklarının farkındalar. Maddi olarak imkanları da olduğu için doğal bir yönlenme söz konusu. Artı olarak milletin çocuğuna imam hatipleri reva gören çoğu zengin akp li çocuklarını bu okullara göndermek için uğraşıyor, kazanamadı mı sorun değil imam hatipe gideceğine başka bir özel okula. En kötü ileride beyni din ile uyuşturulmuş aptallaştırılmış fakirlerin çocuklarına çobanlık yaparlar.

TÜM YORUMLARI OKU (14)